TikTok въвежда нов филтър за сигурност на съдържанието

TikTok удвоява ангажимента си към безопасност на марките в платформата с пускането на филтър за проверка на инвентара за рекламодатели.

от Redlink
TikTok въвежда нов филтър за сигурност на съдържанието

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Инструментът позволява на марките да избират от по-голямо разнообразие от опции, когато решават къде да се показва съдържанието им – например бранд, подходящ за семейството, който иска да избегне дори комедийно насилие в съдържанието, до което се показва.

Филтърът за инвентар, който е вграден директно в съществуващия Ads Manager, дава на рекламодателите достъп до три нива на видео инвентар. Тези нива, формирани от дефинициите за съдържание на Глобалния алианс за отговорни медии (Garm), се разбиват на „пълни“, „стандартни“ и „ограничени“ пулове от инвентар.

„Пълният“ инвентар позволява съдържанието да се показва до всяко съдържание, което не е премахнато чрез модериране, и част от съдържанието, маркирано като „висок риск“, докато „ограничено“ премахва всички видеоклипове с „теми за възрастни“ от пула. „Стандартен“ се вписва по средата.

Схемата е тествана с помощта на реклами на стотици марки, като TikTok съобщава, че „всяка кампания е постигнала изключителни резултати, в размер на 95% до 99% сигурни появявания на съдържанието“. Някои марки, включително Unilever, са отчели над 99,99% безопасни показатели на кампанията.

Вивиан Геначи, медиа мениджър на Unilever за лични грижи за Бразилия, заявява: „Безопасността и подходящата среда за марката са основни приоритети за Unilever и ние внимателно оценяваме всеки нов рекламен канал, за да гарантираме, че нашите реклами се показват в правилната среда. Контролите за съвместимост на TikTok Inventory Filter ни предоставят допълнително ниво на увереност и сме доволни да видим ефикасността на решението, което достави 99,9% безопасност на марката в съдържанието на платформата.“

Инструментът за филтриране на инвентара е настроен да се разпространи на повече пазари от първоначалните 25 и ще въведе повече технически итерации и опции за марките, за да персонализират своите настройки. Освен това основната задача на TikTok да надмине конкурентите си по осигуряване безопасност на марката се изпълнява чрез въвеждането на партньори от трети страни за независима проверка. Инструментът със сигурност ще бъде въведен в пакета от рекламни продукти на TikTok, включително Pulse.

Това е част от стремежа на TikTok да гарантира, че превъзхожда преките си конкуренти в социалното пространство, когато става въпрос за гъвкавост на рекламните инструменти. През май месец платформата обяви пускането на своя инструмент Branded Mission, който позволява на марките да избират от съвкупност от генерирано от потребителите съдържание, за да разпространяват рекламни съобщения. Това е направено специално, за да се гарантира, че всяко спонсорирано съдържание в приложението е автентично и създадено от общността.