РЕКЛАМА БЕЗ АНАЛОГ

Мотото на 11-то издание на Saatchi Circle, организирано от Digitas Sofia на ФАРА 2024

от Redlink
РЕКЛАМА БЕЗ АНАЛОГ

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

За 11-а поредна година инициативата Saatchi Circle цели да събере на едно място най-ярките млади таланти в областта на рекламата и маркетинга.

Тази година фокусът на инициативата е изцяло дигитален и Saatchi&Saatchi Sofia канят като съорганизатор на тазгодишното издание на платформата дигиталната агенция Digitas Sofia - част от Publicis Groupe България. Мотото на Saatchi Circle e „Реклама без аналог – в търсене на наистина уникалните дигитални идеи".

Водени от тенденциите за дигитализиране и вдъхновени от навлизането на изкуствения интелект във всички сфери на бизнеса, екипът на Digitas Sofia променя коренно формата. Дигитализирането ще обхваща не само идеите, които ще бъдат генерирани, но и ролите, които ще се търсят тази година. Позициите, за които ще се борят младите специалисти, стоят в основата на една качествена онлайн кампания, а именно – дигитален стратег, дигитален копирайтър и дигитален дизайнер. „Дигитален стратег“ е изцяло нова позиция за Saatchi Circle и идва в отговор на нарастващата необходимост от стратегически подход при планирането на кампании. Това е човекът, чиято задача е да състави перфектния медиен микс от традиционни и нетрадиционни дигитални канали, използвайки най-подходящите формати за реализирането на една идея.

Всички желаещи могат да кандидатстват индивидуално, като изпратят свое кратко представяне, както и ролята, за която кандидатстват – копирайтър, дизайнер или стратег – на circle@digitas.com до 23:59 ч. на 16 май. Всеки участник ще получи задание, в зависимост от избрания профил, а своя творчески прочит на задачата трябва да изпрати до 19 май. Кандидатите с най-впечатляващи интерпретации на заданието ще бъдат поканени на онлайн интервю. Накрая ще бъдат избрани деветима финалисти, които ще получат билет за ФАРА, където ще се състои и самият Saatchi Circle.

Инициативата ще се проведе от 6 до 8 юни в Бургас – по време на водещия рекламен фестивал в страната - ФАРА. В рамките на творческия фестивал финалистите ще бъдат разпределени в три екипа – всеки от които с по един копирайтър, дизайнер и стратег. Ментори на отборите ще бъдат водещи специалисти от Digitas Sofia, а визуалните напътствия към презентациите на участниците ще бъдат поверени на Еркан Гюмрюкчиев, Head of Art в Saatchi&Saatchi Sofia. Отборите ще работят по реален дигитален бриф от официалния партньор на програмата – ProCredit Bank. В духа на дигиталния профил на Saatchi Circle 2024 е и изискването тази година участниците да използват различни AI инструменти като класическите chatgpt и Gemini например. За визуалното оформление на идеите си екипите ще могат да разчитат на официалния партньор на формата – Getty Images и техния нов AI инструмент.

Накрая творческото жури на ФАРА, което оценява и всички български рекламни и комуникационни агенции, ще оцени и работата на трите отбора от Saatchi Circle, а екипът победител ще получи и титулуваната звезда. Това е само началото, защото членовете на отбора победител имат всички шансове да започнат стаж в Digitas Sofia, а тяхната идея – да бъде реализирана. Цялата информация за Saatchi Circle на ФАРА 2024 е тук.