Digitas Sofia вече предлага в България и управление на рекламни кампании в TikTok

Дигиталаната агенция ще предоставя на бизнесите в България възможности за развитие и ангажиране на аудиториите им в TikTok

от Redlink
Digitas Sofia вече предлага в България и управление на рекламни кампании в TikTok

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Digitas Sofia, част от Publicis Groupe България, вече предоставя управление на рекламни кампании в платформата TikTok в България, като неин стратегически партньор за пилотно внедряване на TikTok Ads на пазарите от Централна и Източна Европа.

Екипите на Digitas имат доказан опит в маркетинг на ефективността (performance marketing), който е от ключово значение за правилното планиране на реклама в TikTok, така че компаниите да успяват да достигнат до аудиториите си по нов, креативен и резултатен начин.

Макар и сравнително млада социална мрежа TikTok бързо набира популярност в България. Според данни на платформата българските потребители са над 2 млн. месечно, отварят приложението над 15 пъти на ден и прекарват средно над 80 минути дневно в гледане на видео съдържанието. Затова TikTok избира именно българския пазар за един от първите в Централна и Източна Европа, който да разполага с TikTok Ads.

Освен познанията си в дигитална стратегия, маркетинг в социалните мрежи и дигитален критейтив, DigitasSofia има стабилна експертиза в анализа и оптимизацията данни и конверсии, които са важни за имплементирането и проследяването на пиксели в платформата чрез TikTok API.

Интересен факт е, че потребителите на платформата нямат проблем с виждането на реклами, стига те да не прекъсват тяхното забавление. Брандовете, които успяват да бъдат по-забавни и ангажиращи със съдържанието, което потребителите вече консумират, печелят битката за вниманието им и създават по-пълноценна връзка с тях. Това е особено важно при създаването на бранд предпочитания, особено сред поколението Z.“ - споделя Александър Георгиев, директор бизнес трансформации в Digitas, част от Publicis Groupe България, и допълва: „За рекламодателите, фокусирани върху ефективността, до сега съществуваха само две опции, които носеха по-голямата част от конверсиите: Meta и Google. В резултат на което значителна част от бюджетите се инвестираха в тези две екосистеми. Въпреки това, по-високите инвестиции в тези платформи често водят до намаляваща възвръщаемост. Въвеждането на TikTok Ads в България е важна стъпка от развитието на дигиталния маркетинг в страната. Данните от други пазари предполагат, че TikTok може да бъде отличен канал за постигане на бизнес резултати, което е обещаващо за нашия пазар.“

TikTok се радва на успех благодарение на възможностите за развиване на креативността, която предлага на потребителите, и разнообразните общности, които се създават в платформата – вече има над 10 000 такива. А малко над 70% от потребителите вярват, че могат да намерят общности, които отразяват различни аспекти на тяхната личност. Освен това проучвания на платформата показват, че близо 50% от ръста на продажбите на марките се дължи на по-креативното съдържание. Ето защо TikTok Ads предлага не само добро таргетиране на аудиторията, но и уникални рекламни възможности.

Важно е да отбележим, че видео рекламите в платформата са пропускаеми, за разлика от други платформи, и това е подкрепяно от потребителите. 73% от тях са съгласни, че възможността да пропуснат видеата ги прави по-ангажирани, докато 56% от потребителите са по-склонни да консумират спонсорирани видеа, когато имат възможност да ги пропуснат.“ - добавя Александър Георгиев.

Към момента рекламодателите не разполагат с директен достъп до TikTok Ads и опцията за реклама в платформата е чрез партньорство с агенции като Digitas Sofia.