Победителите на ФАРА 2024

Noble Graphics бяха отличени с Grand Prix, Human са големия победител в творческия конкурс, The Huts Group - в медийния конкурс на ФАРА 2024,а Fashion Days станаха за пореден път рекламодател на годината

от Redlink
Победителите на ФАРА 2024 Снимка: БАКА

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Двадесет и четвъртот издание на ФАРА - най-големият форум на комуникационната индустрия в България, се проведе от 6 до 8 юни 2024 г. в Бургас. Церемонията по награждаването на победителите в медийния и творческия конкурси на ФАРА 2024 беше водена от харизматичната Пепа Николова, актриса от трупата на Драматичен театър „Адриана Будевска“. Тази година ФАРА премина под мотото „В нова светлина“. В този дух бяха представени и новите статуетки, следващи креативната посока на наскоро промененото лого на Фестивала.

Журито на творческия фестивал ФАРА 2024 присъди общо 12 златни награди и една Grand Prix награда.

С наградата Grand Prix бе отличена кампанията „ул. Георги Николов“ на агенция Noble Graphics за Фондация „Документалистите“. Кампанията бе отличена и с 2 златни награди в категориите Ambient & Guerilla Marketing и КАМПАНИЯ/Социална, медийна, политиеска.

Кампанията, приковаваща вниманието към неглижираната у нас тема за донорството, не само получи високата оценка Grand Prix от журито, но и предизвика бурните емоции на публиката, която се изправи на крака и ръкопляска в продължение на няколко минути. Специалната награда на Фестивала беше обявена от Весела Апостолова, Заместник-председател на БАКА.

Други 2 златни отличия Noble Graphics получиха и за кампанията MARE DI SOFIA за Pernod Ricard Bulgaria.

MARE DI SOFIA получи Злато в категорията BRAND ACTIVATION LIVE и в CRAFT/Бранд материали.

Проекта на NEXT DC The First Lap за Overdrive Racing Team бе отличен с 2 златни награди в категориите FILM & AUDIO/ Други филмови форми и STORYTELLING & FILM CRAFT Кинематография.

Третото златно отличие на NEXT DC от ФАРА 2024 бе връчено в категорията CRAFT/Пространствен дизайн за проекта им KLEK SHOT за Brown Forman.

KLEK SHOT бе отличен наскоро и със 2 златни награди от международния творчески фестивал White Square 2024, както и със златна и бронзова награда от KIAF 24.

Saatchi&Saatchi получиха 2 златни награди за "400 теста" за Порше България в категориите РАДИОРЕКЛАМА и МУЗИКА И САУНД ДИЗАЙН.

В категория DIRECT журито присъди Злато на guts&brainsDDB за "Написах ти писмо" - кампанията им за Сдружение „Ангели на пътя“ и Главна дирекция „Национална полиция“.

Агенцията Human получи от журито на Творческия конкурс на ФАРА 2024 общо 2 златни, 6 сребърни, 10 бронзови отличия и 8 номинации.

HUMAN получиха Злато в категорията TOPICAL AND REAL TIME MARKETING за кампанията им "Изоставен" за Фантастико. Второто Злато на HUMAN бе присъдено в категорията CRAFT/Фотография за "Моята клиширана Коледа" за Fashion Days.

Голямата награда ,,Творческа агенция на годината" в Творческия конкурс на ФАРА 2024 спечелиха Human, следвани от Noble Graphics на второ място и guts&brainsDDB на трето. Победителите бяха обявени и наградени от изключителния Dave Trott, когото организаторите на ФАРА бяха поканили като специален гост-лектор в програмата на Фестивала.

В медийния фестивал на ФАРА 2024 бяха присъдени общо 3 златни отличия - 2 за The Huts Group и една златна награда за Human.

The Huts Group бяха отличени с две златни награди в медийния конкурс на фестивала за кампанията "Животът няма аутокорект" за Как се пише?® в категориите ИЗПОЛЗВАНЕ НА ДИГИТАЛНИ ПЛАТФОРМИ И МОБИЛНИ ТЕХНОЛОГИИ И СОЦИАЛНИ ПЛАТФОРМИ и МЕДИЙНА КАМПАНИЯ (НПО / БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ / ПОЛИТИЧЕСКА КАМПАНИЯ / ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОМЯНА).

Златната награда на Human в мединия конкурс на ФАРА 2024 им бе присъдена в категорията ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНФЛУЕНСЪР МАРКЕТИНГ за кампанията The Red Flag Expeiment за Fashion Days.

Победител в Медийния Фестивал ФАРА 2024 стана Huts Group, a наградата на медийната агенция на годината беше връчена от Чавдар Кенаров, Председател на БАКА. В класацията на медийния конкурс на второ място застанаха Human, а на трето Zenith, част от Publicis Groupe Bulgaria.

За трета поредна година наградата ,,Рекламодател на годината“ беше присъдена на Fashion Days на базата на сбора от точки от Творческия и Медийния конкурси. Второто място в класацията е за Как се пише?®. На трето място застана Фантастико. Наградата беше връчена от Диана Саватева, Заместник-кмет Култура и вероизповедания на Община Бургас.

Наградените рекламни форми и кампании в Творческия и Медийния конкурси, както и всички участници във ФАРА 2024 може да бъдат разгледани тук.

ФАРА 2024 събра отново заедно рекламната общност благодарение на силната подкрепа от Нова Броадкастинг Груп и Нетинфо. Фестивалът се осъществи с партньорството на Община Бургас