Коледната кампания на Gucci – най-после парти

Ретро шик и празнична атмосфера за сезона на подаръците

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Истинско коледно парти с много хора, без маски, танцуващи смешно в безумно украсен офис – това е новата коледна кампания на Gucci. Разбира се в сегашната ситуация коледни партита не може да има, още по-малко в този формат, но няма проблем – това на Gucci се случва на 16 декември 1994 година. На фона на кампаниите на другите модни къщи, които в дух на зачитане на традициите на всичките си клиенти по света избягват директните коледни елементи в кампаниите си (пример са Burberry и Prada), при Gucci всичко е недвусмислено - от гирляндите до дядо Коледа.

Кампанията е измислена от криейтив директора на марката Алесандро Микеле, снимана е от фотографа Mark Peckmezian и режисирана от Akinola Davies Jr. Според описанието на създателите, клипът смесва атмосферата на 70-те (любимата епоха на Микеле) с офис-техника от 90-те и хит от 80-те (Alison Moyet - Only You).

Кампанията събира в едно всички характерни особености на марката от последните няколко години – ретро атмосфера, безумни типажи, пъстри дрехи, чувство за хумор и завръщане към наследството на модната къща. В случая това са шаловете с разпознаваемото лого GG, чантата GG Marmont 2.0 и тенис обувки от 1977 година, но покрити с пайети. Освен тях кампанията слага начало на сезона на подаръците, в който Gucci ще предлагат всякакви аксесоари, включително и за дома, като Микеле отказва да нарича колекцията „за дома“, а предпочита да я описва като „създаваща Gucci атмосфера“.

Кампанията съвпада със старта на две инициативи на модната къща - Gucci Arcade mobile game и Gucci gift box. Последното е поредният ангажимент на бранда в посока екология и устойчива мода, като всички опаковки на Gucci ще са напълно разградими, включително дръжките на торбичките и панделките за опаковане.