Кой е най-добрият шофьор?

Вижте отговора в новата глобална кампания на HEINEKEN посветена на отговорната консумация с участието на световния шампион във F1 и посланик на HEINEKEN 0.0 Макс Верстап

от Redlink
Кой е най-добрият шофьор?

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

От навлизането си в света на моторните спортове през 2016 г. Heineken се ангажира с истинска промяна на отношението към шофирането в нетрезво състояние, като продължава да прави иновации чрез своите маркетингови кампании с F1®.

Марката последователно изпраща посланието „Когато шофираш, никога не пий“ чрез своите глобални кампании, като всеки сезон се лансират нови рекламни послания. Освен това Heineken се ангажира да инвестира 10%+ от всички медийни бюджети в подкрепа на програми за отговорна консумация.

Heineken - глобален партньор на F1 - представи най-новата си глобална творческа кампания от платформата „Когато шофираш, никога не пий“, посветена на отговорната консумация, озаглавена „Най-добрият шофьор“.

Кампанията е с участието на настоящия световен шампион във F1® и посланик на Heineken® 0.0 Макс Верстапен, който „заема“ своята известност на марката, за да популяризира отговорната консумация сред нови аудитории.

Макс Верстапен коментира: „Като пилот на F1, вземането на правилния избор както на пистата, така и извън нея е жизнено важно за успеха. Когато шофирате, наличието на тази яснота и целеустременост, особено когато става въпрос за безопасност, е от решаващо значение. Aз съм горд като посланик на Heineken® 0.0, че помагам за насърчаване на отговорното пиене на феновете на моторните спортове по целия свят. Кампанията беше страхотно забавна за заснемане и се надявам всички не само да се наслаждават на филма, но и да приемат важното му послание"

Новата кампания е създадена от творческата агенция Le Pub, а клипът„Най-добрият шофьор“ е режисиран от Bradley & Pablo и е продуциран от PRETTYBIRD. Творческата идея е вдъхновена от изследване на Le Pub D&C Lab. от 2023 г., според което над 40% от хората са приели предложение да се качат в кола на хора, които са пили. Това е така, защото много често изборът на „шофьор за вечерта“ хората извършват въз основа на произволни причини: този с повече опит, този, който най-много обича да шофира или този, който е доброволец. В резултат на това много хора избират „шофьор за вечерта‘, който в крайна сметка пие.

Във видеото в основата на кампанията пилотът на Oracle Red Bull Racing общува с приятели и многократно е избиран да поеме ролята на „шофьор за вечерта“, тъй като е „най-добрият шофьор“.

Филмът умело подчертава, че докато някои от най-добрите шофьори са пилотите от F1, решението кой да бъде „шофьорът за вечерта“ трябва да се базира единствено на това кой не е пил… освен ако, разбира се, напитката не е Heineken 0.0.

Чрез тази нова кампания Heineken има за цел да подчертае, че когато става въпрос за безопасен превоз до вкъщи след нощно излизане, единственият човек, избран да седне зад волана, трябва да бъде този, който не е пил алкохол.

Бруно Бертели, глобален главен изпълнителен директор LePub, Global CCO Publicis Worldwide и CCO на Publicis Groupe Italy, коментира: „Heineken продължава да бъде ключов играч, когато става дума за отговорна консумация. По свой собствен остроумен начин марката винаги е била културно осъзната и чувствителна към глобалните проблеми и по-младите поколения. "When You Drive Never Drink" всъщност е дългогодишен проект и последователен стълб на марката, с който Heineken може да се похвали. Пиенето и шофирането крият значителни рискове и негативни последствия и кой по-добър от един от най-известните в света шофьори, който да предаде това ключово послание? Макс Верстапен е включен по този начин, превръщайки се в най-известния пропагандатор на безопасни пътувания. Този подход третира по креативен начин ангажимента на марката към изграждането на впечатляваща платформа, която илюстрира капитала на марката и мащабното ѝ въздействие "

Кампанията стартира в Холандия в социални медии и външна реклама, като ще се разпространи глобално през останалата част от 2023 г.