The Boring Phone App – приложението, което превръща всеки смартфон в скучен телефон

Heineken насърчава хората да запазват моментите в спомените си, а не в телефоните си със скрито послание, невидимо с просто око

от Redlink
The Boring Phone App – приложението, което превръща всеки смартфон в скучен телефон

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

За да помогне на хората да улеснят добрите си прекарвания с приятели в IRL (In Real Life = в реалния живот) , Heineken пуска The Boring Mode - приложение, което прави всеки смартфон скучен, блокирайки други приложения, известия и дори камерата за определен период от време.

Heineken иска хората да намалят използването на технологиите, за да могат да се насладят пълноценно на вечерите си навън. С The Boring Mode хората ще могат да се върнат към базовите функции на телефона и да го ползват само за обаждания, докато камерата е пикселизирана, приложения като Gmail и Instagram са блокирани и постоянните нотификации, бръмченета и известия са заглушени.

На едно от най-големите музикални събития в Нидерландия - Amsterdam Dance Event, с изпълнители като Four Tet, Peggy Gou, Eats Everything, Gorgon City и Jamie Jones, с над 500 000 посетители от 146 страни, Heineken насърчава феновете да вдигнат във въздуха ръцете си, а не телефоните.

По време на диджей сета на Barry Can't Swim на откриващото събитие на ADE, Heineken използва технология, която предава съобщение чрез инфрачервенa светлина: невидимо с просто око, но разкриващо,се когато хората вдигат телефоните си, за да заснемат изпълнението. Феновете са насърчени да направят смартфоните си "скучни", запазвайки момента в паметта си, а не на телефона си. Същата технология е използвана от Heineken и на фестивала Live Out в Мексико, на който присъстват 50 000 души по-рано през октомври тази година. Heineken иска да насърчи хората по света да останат в настоящето и да живеят пълноценно социалния си живот, независимо къде се намират.

Скритото послание на Heineken по време на музикални събития следва нарастващата тенденция, създадена от изпълнители и диджеи, които молят феновете да присъстват повече "на момента" по време на турнета, фестивали и клубни вечери това лято. Но не само артистите жадуват за дигитално прекъсване. През последните години се наблюдава нарастваща тенденция потребителите, особено поколението Z и милениалите, да искат да се изключат от телефоните си, за да могат да се настроят за това, което се случва точно пред тях.

Над една трета (35%) от потребителите на смартфони от поколението Z и милениалите във Великобритания, САЩ и Холандия казват, че проверяват телефоните си по-често, отколкото трябва, когато общуват, а шест от десет (60%) смятат, че биха се радвали повече на музикални събития, ако могат да прекъснат връзката с устройството си.

Две пети (41%) казват, че намират за разочароващо да видят море от телефони във въздуха, когато са навън на концерт или концерт. Повече от половината (55%) признават, че са дали приоритет на заснемането на видеоклип на представление, вместо да присъстват в момента, въпреки че 13% също така казват, че така или иначе рядко гледат видеоклиповете, които заснемат.

Boring Mode App стартира в отговор на невероятното търсене на The Boring Phone - сътрудничество между Heineken и Bodega - кураторите на улично облекло в Бостън, обявено по-рано тази година за създаването на The Boring Phone. Когато ограниченото издание на Y2K телефонът (проектиран да прави абсолютно нищо друго освен съобщения и обаждания) е пуснат по-рано тази година, повече от 70 000 души се опитват да се сдобият с такъв.