IAB Europe пуска първата дигитална карта за ритейл реклама

IAB Europe създава нов ресурс в помощ на рекламодателите, като пуска дигитална карта с описание на възможностите за медийна реклама в ритейла.

от Redlink
IAB Europe пуска първата дигитална карта за ритейл реклама

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Картата на IAB Europe е нов ресурс за рекламодателите, предоставящ общ преглед на възможностите за медийна реклама в сайтовете на ритейлърите, следване на потребителите извън сайта, както и дигиталните медийни реклами в магазините. Става въпрос само за инвентар, предлаган от търговците, опериращи в Европа. Картата на възможностите за дигитална реклама ще се актуализира на тримесечие.

Картата е налична тук.

Тя показва възможностите за рекламиране в дигиталните канали на търговците на дребно в цяла Европа, обхващащи хранителни стоки, красота, мода, стоки за дома & направи си сам.

Картата предоставя представа за възможностите на място в сайта, извън него и в магазините на търговците, работещи в Европа.

Тя също така предоставя информация за наличните опции за насочване и измерване.

Европа е най-фрагментираният регион в света, с много местни и регионални търговци на дребно, работещи с различни доставчици на рекламни решения. Това е сложна екосистема, в която липсата на оперативна съвместимост, измерване и стандарти създават бариери и забавят растежа на нещо, което бързо се превръща в ключова част от стратегическия микс от канали за рекламодателите.

Картата разглежда тази ситуация с общ набор от критерии за оценка на предложенията на търговците в различни вертикали и предоставя на купувачите на медии информация, от която се нуждаят, за да направят сравнителни оценки.

Сайтовете на търговците на дребно трансформират екосистемата за дигитална реклама, предоставяйки нова възможност на марките да достигнат до потребителите и да имат достъп до възможности за данни от първа ръка; инвестициите в тези сайтове в Европа се очаква да достигнат 25 милиарда евро до 2027 г.

„Грешка е да мислим за медиите на дребно, само от гледна точка на формати и канали“, казва д-р Даниел Нап, главен икономист в IAB Europe. „Мисля, че това е инфраструктура, в която данните на дребно могат да захранват цялостната дигитална реклама, а не само медиите на дребно в собствената им малка кутия.“