Gucci въвежда Майли Сайръс в метавселената

Това е първото сътрудничество на Gucci със знаменитост, като част от усилията за разширяване на присъствието на марката в метавселената

от Redlink
Gucci въвежда Майли Сайръс в метавселената

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Популярната американска поп певица Майли Сайръс официално навлезе в метавселената, като лице на новия парфюм на Gucci- Flora Gorgeous Jasmine. Аватарът на Майли Сайръс вече може да бъде намерен в Gucci Town - брандирания пакет от виртуални недвижими имоти на марката в Roblox.

Веднъж попаднали във виртуалния свят на марката, феновете могат да се разхождат по „Selfie Way“. Тук те могат да си направят селфи с аватара на Сайръс. Те могат също така да се впуснат в редица предизвикателства, всяко от които е тематично за Gucci Flora, или да закупят виртуална бутилка от аромата. Въпреки че в момента може да е невъзможно да се закупи физическия аромат в изживяването в метавселената, Gucci демонстрира аромата, като го превръща в дигитална раница с бутилка за носене. Физическият аромат струва $129, но играчите могат да представят любовта си към Gucci, Майли Сайръс и самия аромат с флакон от аромата в играта само за 100 Robux (около $1,25 USD).

Майли Сайъс е посланик на Gucci за кампанията na Flora Gorgeous Jasmine на Gucci Beauty от 2021 година. Връщайки се към рок иконите в миналото, но родена в настоящето, Майли е перфектното въплъщение на поколението, водено от стремежа си към автентичност и себеизразяване. Режисирано и заснето от художничката Петра Колинс, сцените във видеото на кампанията са оцветени в пастелни нюанси и придават сюрреалистичен дух на филма и въвличат зрителя в една аниме фантазия, която се премества от реалния живот в съвсем друго измерение. Докато Майли се трансформира в анимационен герой, зрителят се пренася в един въображаем свят в който природата оживява. Майли отново се превръща в себе си, когато новата бутилка Gucci Flora Gorgeous Gardenia Eau de Parfum заема централно място сред разноцветни цветя.

Gucci, подобно на няколко други известни луксозни модни марки, инвестира сериозно в метавселената вече от една година. Миналата година марката реализира кампания в Roblox, озаглавена „Архетипи на Gucci Garden“, а след това през май 2022г. стартира Gucci Town - виртуално пресъздаване на техния физически концептуален магазин Vault.

Сътрудничеството на Gucci с Майли Сайръс бележи петото сътрудничество на марката с Roblox. Gucci Town е доказателство за силата на залога на Gucci върху метавселената като начин за достигане до аудиторията по нови начини. Това е само най-новото брандиране в платформата, където наскоро дигитални изживявания предложиха Tommy Hilfiger, Vans и Puma.