Chevrolet плаща шофьорските книжки на жените в Бразилия

Насърчавайки жените в Бразилия да шофират, Chevrolet плаща, за да получат шофьорски книжки.

от Redlink
Chevrolet плаща шофьорските книжки на жените в Бразилия

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Придобиването на шофьорска книжка или CNH (Carteira Nacional de Habilitação) в Бразилия ( а и не само там), отдавна е ритуал за младите хора. Но само 35% от валидните бразилски шофьорски книжки се притежават от жени. Водеща причина за неравенството между половете? Финансови ограничения.

За да се справи с тази икономическа бариера, Chevrolet Brasil подкрепя Instituto Plano de Menina, за да помогне на стотици жени да получат шофьорска книжка. Дарявайки 1 милион бразилски реала, автомобилният производител дава възможност на 170 момичета и жени в неравностойно положение да получат своя CNH безплатно. Бразилци над 18 години, които се идентифицират като жени (CIS или транс), също могат да кандидатстват за помощ.

View this post on Instagram

A post shared by Chevrolet (@chevroletbr)

Chevrolet също така призовава други марки и лица да се включат в кампанията за групово финансиране #ElasNaDireção, като общата събрана сума до момента е 1,1 милиона BRL.

Партньорството на Chevrolet с Instituto Plano de Menina се стреми да постигне повече от самото шофиране. Като помага на жените да преодолеят финансовите бариери пред получаването на шофьорска книжка, инициативата повдига и по-сериозни въпроси около независимостта и избора.

CNH не само предоставя възможност за използване на допълнителен вид транспорт, но дава и по-голям контрол върху живота на човек. В крайна сметка мобилността има значителни последици за заетостта и други възможности за живот, а невъзможността за придвижване изостря съществуващото неравенство между половете и икономическото неравенство.