BEEReal - кампанията на 100 beers, базирана на BeReal

Магазинът за крафт бири 100 beers използва актуалната анти-социална медия, за да покани хората да се насладят на автентично бирено изживяване

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

100 Beers (основан през 2013 г.) е първият и най-голям магазин за крафт бира в България, а също и изключителен дистрибутор на някои от най-добрите пивоварни в света - Põhjala, Mikkeller, To Øl, Cloudwater, Brewski, Bakunin и много други.

100 beers стартира 100-дневна кампания, фокусирана върху истинското бирено изживяване и истинските хора, които му се наслаждават. Кампанията BEEReal използва горещата социална медийна платформа BeReal, която в момента е едно от най-теглените приложения в Apple Store. BEEReal ще работи в продължение на 100 дни и ще показва различна крафт бира всеки ден. Хората могат да получат тази бира безплатно, ако отидат в магазина 100 beers и покажат снимката от BeReal. BEEReal мотивира хората да прекарват повече време в пиенето на бира, отколкото в гледането на бира.

BeReal е приложение, което изисква от потребителите да публикуват нефилтрирани свои снимки веднъж на ден и има за цел да насърчи хората да бъдат по-автентични, вместо да се опитват да представят най-добрата си, полирана и филтрирана версия пред другите. BeReal е създадена през 2020 г., но голямата ѝ популярност идва през 2022г. Според новинарския уебсайт Social Media Today, изтеглянията на приложението са се увеличили с 315% от началото на годината, като сега BeReal се нарежда на четвърто място в списъка на най-изтегляните приложения за социални медии, веднага след Instagram, Snapchat и Pinterest.

Най-завладяващата характеристика на BeReal е нейната автентичност и антисоциалното медийно усещане, което подчертава твърдението на 100 beers – истинска бира с истински хора.

„Виждали сме толкова много реклами на бира, които са изкуствени. Бирата е въпрос на автентичност и това е, към което се стремим с тази кампания“, казва Димитър С. Стефанов, творчески директор на &play - творческото студио зад кампанията.

&play е криейтив студио за съдържание и технологии, базирано в София, България. Студиото смесва креативността на агенциите, дигиталното ноу-хау на перфоманс агенциите и производствените възможности на студиата, добавяйки и щипка технологии – метавселена, крипто, NFT и игри.