ASICS насърчава ставане от бюрата

Кампания с Браян Фокс насърчава почивките по време на работа в офисите.

от Redlink
ASICS насърчава ставане от бюрата

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Марката за спортно облекло ASICS стартира провокативна кампания, подчертаваща рисковете за психичното здраве, свързани с работата на бюро. Глобално проучване на марката за състоянието на психическото здраве, включващо 26 000 участници, разкрива силна връзка между заседналото поведение и влошаващото се психическо благополучие. Допълнително изследване се фокусира конкретно върху офис служители и установява, че само след два часа непрекъсната работа на бюро хората започват да се чувстват по-зле, като нивата на стрес се покачват значително след четири часа. За да засили посланието, ASICS привлича актьора Брайън Кокс (известен още като патриарха на Succession, Логан Рой), където той играе „най-страшния шеф в света“ и подчертава, че истинската заплаха за психичното здраве е самото бюро.

Не е изненадващо, че след изследванията си, ASICS предлагат и решение - техният експеримент за ставане от бюрото, ръководен от д-р Брендън Стъбс от Кралския колеж в Лондон демонстрира, че само 15 минути движение могат да помогнат за обръщане на негативните ефекти от заседналото време пред екрана. След експерименти с движение изследователите откриват, че активността във фронталните, централните и лимбичните области на мозъка се увеличава, „което води до подобрен фокус, намален стрес и подобрено чувство за спокойствие“.

Участниците, които включват 15-минутна почивка за движение в работния си ден, отбелязват 22,5% подобрение в психическото си състояние. В продължение на една седмица тези кратки почивки понижават нивата на стрес с 14,7%, повишават продуктивността с 33,2% и подобряват фокуса с 28,6%. В светлината на тези констатации ASICS насърчава служителите в собствения си офис да правят редовни почивки за движение и кани работниците по целия свят да:

(а) се присъединят към движението #DeskBreak на Световния ден на психичното здраве, 10 октомври 2024 г., и

(б) да направят «бюро прекъсване» придобивка на служителите. Ръководството за инициативата включва писмо, което хората могат да изпратят до своя отдел по човешки ресурси.