Активисти на оптимизма - новата лятна кампания на Zalando

Кампанията на Zalando дава сцена на реални хора, които превръщат своя оптимизъм в положителни действия

от Redlink
Активисти на оптимизма - новата лятна кампания на Zalando

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Zalando - водещата европейска онлайн платформа за мода и начин на живот, която предлага модни решения от глава до пети на 42 милиона активни клиенти на 17 пазара в Европа, стартира новата си кампания „Активисти на оптимизма“ посветена на хората, които запалват позитивността у другите. След годината на глобални ограничения и локдауни, кампанията има за цел да стимулира и разпространи оптимизъм сред хората чрез простия акт на усмивката.

Стартирала на всички пазари на Zalando, кампанията „Активисти на оптимизма“ дава на хората сцена, за да освободят чувствата си, да прегърнат позитивността и да разпространяват радост. Състои се от 22 видеоклипа на позитивни участници, създадени като 15-секундни винетки за социалните медии, които след това са вплетени заедно в жива телевизионна реклама. В социалните медии, 11 позитивни активисти, включително холандски инфлуенсър и модел Риан Мейер и френската танцьорка Салиф Гуей, известна със създаването на оптимистично съдържание, оживяват кампанията. Кастингът на 11-те „Активисти на оптимизма“ е направен изцяло през социалните медии, а критериите за подбора им са фокусирани върху типа на съдържанието и дейностите им, които предават посланието на кампанията, като броя на последователите им и кои платформи използват са били второстепенни критерии.

Оптимистичният пълнометражен TVC е заснет от базирания в Лондон режисьор Луси Лускомб, който наскоро бе включен в топ 100 на световните рекламни послания на Dazed&Confused. Във филма участват позитивни и талантливи творци, включително танцьорът Салиф Гуей, който е известен със своя оптимистичен танцов стил, изпълняван по улиците на Париж; Холандският инфлуенсър и модел Rianne Meijer, която е известна с автентичните си уверени изображения в социалните мрежи и модела и автор Наоми Шиманда, която възприема позитивността чрез модата.

TikTok близнаците Sash и Lala са сред участниците в кампанията на Zalando

Придружаващи видеото към кампанията са поредица от статични изображения на европейски творци, които представят позитивността по свой уникален начин. Индивидуално заснети от базирания в Испания фотограф Йорде Перес Ортис, всяко изображение е съпроводено от дръзкото твърдение: „Активисти на оптимизма“.

Френския творец и артист Жюлиет Марсо заснета за Zalando

Кампанията е планирна в множество формати: включва дигитална външна реклама със статичните снимки на Хорхе Перес Ортис, а в собствените канали в социалните медии на марката са представени различните герои, така също и реклами за „положително слушане“ в Spotify. Кампанията ще бъде подкрепена и от 360 ° маркетингова инициатива включваща „Фестивалът на оптимизма“, поредица от поп-ъп събития и визуални дисплеи, плакати и цветни стенописи на ключови за марката пазари, включително Франция, Италия, Германия и Швеция, завършваща с "най-дългия ден на оптимизма" на 21 юни – най-дългият ден в годината. 360 градусовата кампания е създадена в сътрудничество с креативна агенция Kolle Rebbe-една от най-креативните комуникационни агенции в Германия, където стратези, творци и специалисти от всички дисциплини разработват интегрирани комуникационни решения през медиите и границите на страната. Kolle Rebbe е част от Accenture Interactive, най-голямата дигитална агенция в света, от 2018 г. насам.

„След една година на блокиране, за нашата лятна кампания през 2021 г. искахме да отпразнуваме сезона на надеждата и оптимизма, като накараме хората да се усмихнат и да им предоставим сцена за свободно изразяване на оптимизъм“, коментира Ралф Райкс, вицепрезидент на глобалния маркетинг на Zalando, „Определяме като активисти на оптимизма хора, които носят радост на другите и себе си - независимо дали става дума за песен, танц или иновативен урок за грим в Tik Tok - именно тези малки оптимистични действия ни свързват и разпространяват радостта. Кампанията дава живот на нашия всеобхватен разказ за 2021 г. за превръщането на оптимизма в положителни действия (за себе си и другите) чрез радостта от живота."