Новата реклама на Aigle: някои неща са направени да са вечни

Консуматорството отстъпва пред еко мисленето и в модата

от Redlink
Новата реклама на Aigle: някои неща са направени да са вечни

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Френската модна марка Aigle предлага обувки и горни дрехи и без съмнение е една от марките, които са част от живота на хората още от детството им. Продуктите на Aigle са функционални, дълготрайни, здрави и с дизайн, който е вечно актуален. Продуктите на марката са живото доказателство, че човек може да е модерен и без да подновява гардероба си всеки сезон. В момент, в който в модната индустрия консуматорството отстъпва пред еко-мисленето и устойчивото потребление, изглежда е дошло времето на марката Aigle да блесне. Нейните обувки, якетата и палтата се предават от едно поколение на следващото и са своеобразно емоционално наследство, изпълнено с детски спомени.

Парижката творческа агенция Rosaprak предава посланието на бранда по един доста необичаен за фешън-ритейлър начин, с една емоционална история за сестринските взаимоотношения. Историята докосва аудиторията на марката по един изцяло нов и необичаен начин.

В историята, освен сестрите, участва и едно жълто пухено яке, притежавано от по-голямата сестра и обект на желание от по-малката, което накрая тя получава.
„Създаването на този клип за Aigle, предаващ посланието на марката, бе наистина вълнуващо. Ние илюстрирахме продуктово твърдение през призмата на сестринска история, която се надявам да е близка до възможно най-широк кръг от хора. Емоционално, да, но това което се надяваме да остане в съзнанието на хората е посланието за устойчиво потребление, което е крайъгълен камък на тази кампания.“ споделя Жан Франсоа Сако, съосновател на Rosepark.
Рекламата е заснета с помощта на продуцентската компания Big Production, режисирана е от френско-испанското дуо режисьори Realite и е заснета и във формат 4/3, за да подсили впечатлението за детски спомен. Освен от майсторското заснемане и монтаж, емоционалното послание и усещането за стари спомени се подсилва и от музиката на клипа - Les Bateaux на Pepite.
Кампанията ще бъде подкрепена в социалните мрежи и с дигитална реклама с #LesPetitsMotsdeAigle (малкитедуми на Aigle). В Instagram марката ще даде възможност на потребителите си да пренапишат края на историята, предоставяйки им празна бележка, на която могат да тагнат своите братя, сестри или приятели, с което имат шанс да спечелят известното яке на Aigle.