Модната марка Balmain си партнира с Channel 4 за късометражен сериал

Мини сериалът Fracture е първата ко-брандинг колаборация между модна марка и телевизионен оператор

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Защо да се задоволявате с един герой или сцена, когато можете да създадете цяло шоу? Вероятно точно това са си казали легендарната парижка луксозна модна къща Balmain и британския телевизионен канал Channel 4. В резултат те стартират партньорството си за създаването на новия късометражен сериал на Channel 4 – Fracture.

Сериалът е първият развлекателен драматичен сериал на Channel 4 и за първи път модна къща си партнира с телевизионен оператор по този начин – представяйки с гардероба на актьорите дизайните от колекцията Balmain Есен2021 във всеки от петте осемминутни епизода. Старта на Fracture на 2 септември съвпада със Седмицата на модата в Лондон. Междувременно феновете могат да се насочат към уебсайта Fractureseries.com, за да гледат трейлъра и да се запознаят с героите.

Оливие Рустейн – творчески директор на Balmain е и творчески директор на поредицата, създадена от Михаил Пападогконас и Катрин Хоуп, написана от Глен Уолдрон и режисирана от Брадли и Пабло. Fracture е продуцирана от Pretty Bird, а изпълнителни продуценти са Alya Nazaraly и Txampi Diz.

Channel 4 е партньор номер едно за брандирано съдържание в социалните медии в Обединеното кралство във всички платформи и категории, и е единственият британски телевизионен оператор, който предлага на клиентите и рекламодателите редица възможности за публикуване в социалните медии на качествено съдържание в безопасна за марката среда в своите канали, включително Facebook, YouTube, Instagram и All 4.

Действието на Fracture се развива в запустелия мотел Le Rêve в покрайнините на Лос Анджелис – поизносено, но очарователно място за срещата на множество цветни герои. В основата на историята е мистериозната Майа – певица и автор на песни, която бяга от привилегирования си живот в Ню Йорк за самотно съществуване в Le Rêve. В ролята на Майа е Джеси Джо Старк – американска певица и автор на песни, чието семейство стартира легендарната марка Chrome Hearts. Сред останалите герои на сериала са актьорите Чарлз Мелтън, най-известен като героя си от хитовия сериал Reverdale Реджи Мантъл; актьорът от 13 Reasons Why Томи Дорфман и скейтбордист Аджани Ръсел, звезда на Skate Kitchen.

„Fracture помага да стане много ясно решението на Balmain да продължи да разчупва границите и да ангажира по неочаквани, завладяващи и забавни начини любителите на модата, музиката и дизайна“, казва Оливие Рустинг. „Историята на Fracture е история за писането, актьорството, режисурата и образите са невероятни. Много се радвам, че имах възможност да участвам в реализацията на проекта и не мога да извадя музиката на Джеси Джо Старк от главата си.“

Fracture ще бъде достъпен чрез канала на YouTube на Channel 4 и на стрийминг платформата All 4 и ще бъде хостван на персонализирания ко-брандиран уебсайт, създаден специално за поредицата.