Jameson в САЩ плаща 50 долара, ако си вземеш отпуск, за да празнуваш деня на Свети Патрик на 17-ти март

#JamesonSPTO насърчава феновете да си вземат почивка на 17 март, за да се забавляват безопасно с приятели и ще покрият разходите за 1000 празнуващи на Деня на Свети Патрик

от Redlink
Jameson,САЩ, Свети Патрик, 17-ти март

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Отложена почивка и отменени празници? Не и за ТОЗИ ден на свети Патрик!

Миналата година, за първи път от повече от 250 години, честванията за деня на свети Патрик и празничните шествия бяха отменени в САЩ заради пандемията.

Jameson Irish Whisky обаче вярва, че сега повече от всякога хората имат нужда от духа и атмосферата на празника. Кампанията е базирана на данни от изследване, според което от март 2020 г. насам, преобладаващото мнозинство американци са съкратили, отложили или отменили планираната си почивка, въпреки че имат по-дълги работни дни, с по-малко почивки в условията на „домашен офис“.

За съжаление, неизползваното свободно време е тенденция, която започва много преди COVID-19, като повече от половината американци не използват всичките си почивни дни през годината. Ето защо марката въвежда специален вид платен отпуск само за 17 март: Jameson SPTO (Saint Patrick Time Off) – свободен ден за св. Патрик.

„Тъй като празникът е съсредоточен около хората, които се събират, за да си прекарат добре, денят на свети Патрик винаги е бил момент, който хората очакват с нетърпение“, каза Пам Форбус, главен мениджър на Pernod Ricard USA. „Ние не сме тук, за да ви кажем как да празнувате, а че трябва да празнувате на 17 март… защото както и нашето меко, тройно дестилирано уиски, денят на свети Патрик е предназначен да бъде споделян!"

Предложението на марката тази година е хората да си вземат отпуска за 17-ти и да отпразнуват празника на свети Патрик с близките си. А от Jameson се ангажират да платят по 50 долара на 1000 души, които ще ползват почивен ден на 17 март и са се регистрирали в томболата на JamesonSPTO.com. Марката също така се ангажира да дари по още 50 долара за всеки, спечелил от томболата им на фондацията Работници в Ресторантите, в допълнение към вече направеното от тях основно дарение от 150 000 долара. „Смятаме, че даряването на тази фондация би било чудесен начин да помогнем на общността, която е помогнала на Jameson да расте през последните 30 години“, каза Андрю Ейс от Pernod Ricard USA.

За да популяризира #JamesonSPTO, Jameson работи с комедийната актриса Ретта Сирлиф (известна като Руби в хитовия сериал „Добри момичета“) и Джо Лоу Трулио за създаването на видеоклипове за YouTube, Hulu, Facebook и Instagram и друго дигитално съдържание, включително демонстрация на коктейли от Сирлиф. В допълнение, в деня на празника кампанията включва и виртуален концерт Jameson Connects – глобален стрийминг на вълнуващи изпълнения на таланти от Ирландия и от целия свят. Витруалните концерти са популярна тактика за свързване с потребители, търсещи развлечения на живо, тъй като повечето места за музика остават затворени. Jameson ще продължи да помага на феновете да планират своя SPTO и с лесни рецепти за коктейли, лимитирана серия продукти и разнообразна гама от виртуални забавления като специални фонове за видео-разговорите на потребителите, които все още стоят предимно вкъщи. Комплекти за деня на свети Патрик ще бъдат достъпни чрез онлайн магазина на Jameson, всеки от които включва набор от артикули, създадени да помогнат на всяко празнично събиране да се превърне в легендарно – на 17 март, а и след това.

Кампанията на Jameson за деня на свети Патрик показва как маркетингът продължава да се влияе от пандемията, дори една година след началото на здравната криза в САЩ. От Diageo, собственици на марката Smirnoff Ice също предложиха на феновете си да им платят, за да си вземат два дни отпуска и отпразнуват Четвърти юли през 2018 г. с петдневна почивка.