Heineken Бразилия представи TH3 G4M1NG FR1DG3

Уникалният геймърски компютър с вграден хладилник за бира е жест на Heineken към хардкор геймърите в Бразилия.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Heineken Бразилия представя на пазара създаденият от Le Pub Brazil "TH3 G4M1NG FR1DG3“ – специално асемблиран поръчков геймърски компютър с интегриран хладилник за охлаждане на бира Heineken. Устройството представлява преобразен хладилник за Heineken® 0,0, като интегрира мощно геймърско PC в част от пространството, предназначено за бирени бутилки. Преоборудването позволява на хладилника да охлажда както хардуера на PC-то, така и бирените бутилки, осигурявайки среда с контролирана температура и за двете.

TH3 G4M1NG FR1DG3 е част от едномесечна рекламна кампания, насочена към геймърите в Бразилия, като дори изписването на името е намигване към геймърския онлайн език, известен като leet speak. Иновативната геймърска платформа е най-новата част от стартиралата през март тази година кампаният на Heineken "Не всички нощи навън са навън"(Not All Nights Out are Out) , с която марката акцентира, че хобита на закрито като игрите все пак могат да бъдат и възможност за социализиране и пиене на Heineken.

Новият PC продукт и платформата "Not All Nights Out are Out" допълват плана на Heineken да стимулира по-голям растеж на марката в Бразилия, която е един от най-големите ѝ пазари.

„Ние сме много развълнувани да представим тази иновация както на играчите, така и на потребителите, като се свържем още повече с общността на геймърите и им даваме шанса да имат персонализиран, тематичен компютър и да се насладят на студен Heineken® или Heineken® 0.0 с любимите си игри”.

С тази нова кампания Heineken извежда своята стратегия за присъствие в гейминг света отвъд конвенционалните реклами и навлиза в сложната сфера на PC хардуера. PC геймърите са сред най-хардкор членовете на гейминг общността. Вместо да купуват конзоли като Xbox или PlayStation, някои запалени PC геймъри , т.нар. „модери“, конструират своите платформи парче по парче, често с доста скъпи съставни части, които изискват и по-висока степен на техническо ноу-хау за сглобяването им. Heineken и партньорът на агенцията LePub, съвместно със звеното за иновации LeGarage на LePub се насочват към тази ниша след като забелязват, че някои запалени ентусиасти вече изграждат компютри с прикрепени към тях хладилници за бира.

"Искахме да се свържем със сегмент от геймъри, който малко марки обикновено обмислят: PC геймърите", казва Андрей Тюкавкин, изпълнителен творчески директор на LeGarage и водещ инженер на проекта. "И в общността на компютърните игри искахме да оценим културата на "modders" – хора, които персонализират своите конструкции, променят дизайна и архитектурата на машината и се социализират, като споделят своите спецификации и уникалния им външен вид помежду си. "

TH3 G4M1NG FR1DG3 се възползва от факта, че много компютри се нуждаят от вградена охладителна система, за да работят без прегряване. LeGarage създават персонализирана охладителна система, която може да поддържа по-ниска температура и прилагат и принудителна циркулация на въздуха, за да се предотврати кондензация, която може да повреди хардуера.

TH3 G4M1NG FR1DG3, ще има през следващите месеци няколко активации, чрез които феновете ще имат възможността да се сдобият с него. Heineken си партнира с Gaules - най-големият в момента бразилски стриймър в Twitch, който е натрупал над 32 милиона часа гледане към Q2 2023, за организирането на томбола сред неговите 4 милиона последователи в неговия канал. TH3 G4M1NG FR1DG3 също така ще се появи специално в бразилското обновено Twitch шоу „Aprovado“, за да отпразнува 150-годишнината на Heineken. За да увенчае кампанията, Heineken 0,0 ще присъства на церемонията по награждаването, организирана от CBLoL 2023 (най-голямото състезание по League of Legends в Бразилия) през есента, като един от основните спонсори на шампионата, за да награди отбора победител с комплект TH3 G4M1NG FR1DG3.

Макар че, освен впечатляващия хардуер с включените процесор AMD Ryzen 7, GeForce GTX 1650 GPU и дънна платка Asrock B550M-ITX, The Gaming Fridge охлажда и бира, това не е първата подобна, странна на пръв поглед, колаборация. През декември 2020 г. веригата за пържено пиле KFC представи "The Cooler Master's KFConsole", чудовищна игрална платформа за 2000 долара с вградена стойка за затопляне на пилета. Никога не рискувайте да оставите пилето си студено отново благодарение на патентованата пилешка камера", се казва в описанието на продукта KFConsole. "Използвайки естествената система за топлина и въздушен поток на системата, сега можете да се съсредоточите върху геймплея си и да се насладите на горещо, хрупкаво пиле между кръговете."