Лимитирано геймърско издание Pringles в Колумбия

Марката чипс предлага на геймърите иновативна опаковка с усилвател на микрофон и Twitch стрийминг устройство

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Заради експлозивния растеж със 118% на Facebook Gaming и зашеметяващите 117% скок в стрийминга на видеоигри в Twitch през 2021, и с инвестираните от гейминг ентусиастите над 100 милиарда долара в аксесоари за стрийминг, гейминг общността все повече проучва творчески начини за стриймване и генериране на диференциращо съдържание.

Но как биха могли Pringles да се свържат със стримерите и да влязат автентично и естествено в тяхното ежедневие? Pringles излизат на гейминг сцената като стратегически съюзник и въвеждат една нова, променяща играта концепция, водени от прозрението че кутията на чипса Pringles има същата форма и размери като микрофоните на стримърите. Разработена от офисите на рекламната агенция Grey в Колумбия и Мексико, кампания, която се възползва и от обвързването на Pringles с популярната battle royale игра Free Fire, стартира в Аржентина, Колумбия и Мексико през септември 2023 г.

Кампанията, озаглавена "Original Gamer's Limited Edition", представя новият Pringles Original Gamer's Limited Edition Microphone Amplifier & Streaming Device All-In-One Can Pack - кутия Pringles, която се трансформира в микрофон и усилвател за стрийминг. Кутията е с формата и размерите на обикновената кутия Pringles, но с няколко стикера и дупка, пробита в горната част, тя се превръща в уникален микрофон със съраунд аудио, усилвайки по почти полу-професионален, иновативен и вкусен начин аудио изхода на настоящия и бъдещия стример. Дизайнът на кутията включва стикери и инструкции къде да се залепи стикера и къде да се пробие, за да се вмъкнат в нея обикновени мобилни слушалки и тя да бъде конвертирана в микрофон със съраунд аудио за стрийминги. Трансформацията е възможна благодарение на фините, но ефективни стикери и микроперфорации, оптимизиращи предаването на звука към слушалките и създаващи полупрофесионална акустична среда, която резонира с нуждите на геймърите.

Иновацията на Pringles не е просто аксесоар, а е въплъщение на отдадеността на Pringles за подобряването на гейминг изживяването. Безпроблемно трансформирайки емблематичната си кутия в микрофонен усилвател, Pringles отговаря на стремежите на геймърите не просто да играят, а да създават завладяващо съдържание. Отвъд хардуерната си еволюция, тази концепция капсулира духа на общността. Pringles признава, че геймърите са инфлуенсъри, разказвачи на истории и създатели на тенденции. В жест на автентичност и другарство, тази лимитирана серия намира своя път към инфлуенсъри, усилвайки гласа на марката в гейминг вселената.

Един от основните конкуренти на Pringles- Doritos също е насочена към гейминг общността, но се фокусира повече върху наградите в играта, а не върху иновациите във физическите продукти.

Другият голям конкурент - Lay's, често използва интерактивни дигитални кампании, за да ангажира потребителите, но не се е впуснал в игралното или технологичното пространство, както Pringles.