Miller Lite избира да пусне 1000 реклами, вместо да излъчи една по време на Super Bowl

С иновативна промоция бирената марка превръща потребителите в свои реклами по време на най-голямото телевизионно събитие в света

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

След като години наред производителят на Miller Lite - Molson Coors беше блокиран от възможността да излъчва реклама на свои марки по време на Super Bowl поради договора за ексклузивност на конкурента им Anheuser Busch, през 2023 Molson Coors се завърна в Голямата Игра. За Super Bowl 2024 Molson Coors са закупили излъчване на реклама на марката си Coors Light, а за друга тяхна марка - Miller Lite, която миналата година беше част от най-голямото телевизионно събитие в света, избират друг подход за 2024г.

Вместо да похарчи 7 милиона долара за 30-секундна реклама, излъчена по време на играта на 11.02.2024г., Miller Lite буквално ще „пуснат“ 1000 реклами, като поканят феновете на марката самите те да се превърнат в реклама на Miller Lite по време на Голямата Игра с кампанията "Run of the Beer Ads".

От 1 февруари феновете ще могат да се регистрират онлайн, като 1000 от тях ще спечелят "Big Game Ad kit", който включва официалния "Miller Game Time Jersey" с QR код и $100 като заплащане за работата им като буквална подвижна реклама. По време на Super Bowl тези фенове са насърчени да „изтичат за бира“, а всеки, който ги забележе докато го правят, може да сканира QR кода, който е част от логото на марката на фланелката, за да има шанс да спечелят допълнителни "пари за бира" и награди, разпространявани от марката.

За да популяризира маркетинговата програма, Miller Lite е наела актьора, комик и футболен фен Роб Ригъл като рекламен говорител. В рекламата Ригъл води тълпа бегачи (включително един мъж в костюм на хот-дог), носещи фланелките и обяснява:"Докато повечето реклами в Голямата Игра ви показват експлозии и говорещи животни, Miller Lite ви дава това, което наистина искате: безплатна бира", казва Ригъл. Спотът завършва с фен, който сканира фланелката на Ригъл в опит да спечели своите „пари за бира“, а текстът на екрана насочва феновете към уебсайта.

"Това е един от най-големите моменти за продажба на бира през годината, а Miller Lite има история на привличане на светлината на прожекторите по неочаквани начини по време на Голямата игра", казва Ан Леган, вицепрезидент по маркетинга, Miller Family в Molson Coors. "Вместо да се появяват на телевизионния екран, феновете ще могат да се появят с Miller Lite по време на емблематичен бирен момент."
"Винаги сме били развълнувани от Super Bowl като възможност да ангажираме феновете по креативни и неочаквани начини. Това няма да се промени само защото сега можем да си купим национална реклама", казва Ан Леган, глобален вицепрезидент по маркетинга на семейството марки на Miller в коментар за Marketing Dive. "Винаги сме се опитвали да се появим по начин, по който никоя друга бира не би могла и сме уверени, че ще го направим и тази година."