GUINNESS призовава: Вдигнете наздравици за деня на свети Патрик!

GUINNESS кани всички фенове на марката да отбележат Деня на св. Патрик и да запечатат хубавите моменти със специално генерирано съдържание с добавена реалност, а Kaula и Jameson се опитват да намалят силната асоциация на GUINNESS с ирландския празник

от Redlink
GUINNESS призовава: вдигнете наздравици за деня на Свети Патрик

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Денят на свети Патрик – светецът покровител на Ирландия, който всяка година се отбелязва на 17-ти март, е ден, на който целия свят празнува ирландската култура и наследство.

Празникът е отворен за всички хора по света, независимо от техния произход и националност – да се присъединят към веселбата заедно с приятели, да се забавляват и да празнуват ирландската култура. Денят на св. Патрик е не само повод за празнуване, а и повод да се свържете с други хора.

И тази година легендарната ирландска марка GUINNESS - стаут номер едно в света, има силна връзка с празника. GUINNESS улавя истинския дух на празника, приканвайки хората да празнуват хубавите моменти, които се случват, когато сме заедно.

Тази година марката e подготвила различни дейности по целия свят, с които почитателите на богатата и кремообразна пяна и гладката, кадифена текстура на легендарната напитка да отбележат деня.

Една от празничните инициативи е достъпна и за феновете на марката в България – поканата да вдигнат наздравица и да се позабавляват с добавена реалност (AR), добавяйки легендарния силует на чашата Guinness Pint към снимките си.

Необходимо е само да се сканира QR кода за да се влезе в добавената реалност на GUINNESS. Там потребителите могат да запечатат моментите, споделени с приятели на по чаша студена бира и да ги споделят в социалните мрежи и общностите на бранда.

Ралица Мишева, бранд мениджър на GUINNESS за България казва: „Отправяме специална покана към всички любители на GUINNESS, а и не само, да си кажем „Наздраве!“ и да отпразнуваме факта, че сме част от нещо по-голямо, част от автентичния ирландски дух, част от магичната GUINNESS общност“.

В САЩ, където отбелязването на деня на св. Патрик традицонно е мащабно заради голямата ирландска дисапора, празникът е популярно време за ирландските марки да оставят своя културен отпечатък .

Тази година в САЩ GUINESS обявиха всяка неделя през месеца, водещ до деня на празника, за празнична с набор от активации Lucky Sunday и изживяването с добавена реалност (AR) Guinness Together.

Като част от кампанията в САЩ марката си партнира и с тракера за семейна история Ancestry, за да могат потребителите да проследят връзките си с Ирландия и марката. С 31,5 милиона души от ирландски произход, живеещи в Америка, Денят на св. Патрик служи като време, когато марките могат да се облегнат на желанието на потребителите да научат повече за техния произход и наследство.

В навечерието на иралндския празник стартира и най-новата рекламна кампания на GUINESS - "Прекрасен ден за GUINESS", с участието на звездата от "Аквамен" Джейсън Момоа. В рекламата, заснета от продуцнетската компания на самия Момоа и Браян Мендоса On The Roam, Джейсън открива, че е 2% иралндец, което е всичко, което е необходимо за Slange ("Наздраве!" на ирландски) с пълни с GUINESS чаш.

В същото време марката ликьори Kahlúa се опитва да узурпира позициите на GUINESS на празника с кампания, създадена от Wieden & Kennedy London, включваща алтернативна черна и кремообразна напитка – ирландско еспресо мартини. Това става след проучване на марката, показващо, че 30 % от потребителите се чувстват задължени да си поръчат бира на този ден, дори когато не е това, което всъщност искат.

Друга легендарна ирландска марка - Jameson, също съсредоточава маркетинговите си усилия около деня, който тази година се пада в неделя. В противовес на Lucky Sundays на GUINESS, кампанията на Jameson представя навечерието на деня св. Патрик като нов празник, който се провежда на предния ден. Jameson насърчва хората да преместят празненствата си в съботната вечер, когато могат да се забавляват на воля, без да се притесняват за работата си на следващата сутрин.

Кампанията включва дигитални видеа с участието на звездите от „Saturday Night Live“ Колин Джост и Майкъл Че – първия път, в който двамата комици участват заедно в бранд партньорство. Дуото ще бъде домакин и на събитието на Таймс Скуеър.

Марката е планирала активация в Ню Йорк, която ще включва пускане на топката на Таймс Скуеър, също като на Нова Година в 00:00 часа на 17.03. Лицата на кампанията ще бъдат водещи на събитието на Таймс Скуеър.