Зендая е звездата в новата кампания на Valentino

С кампанията със звездата от "Еуфория" Valentino експериментира за пръв път с метавселената

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Името на Зендая присъства в много заглавия в медиите и социалните мрежи от години. Зендая става звезда още като тийнейджър с участието си в продукцията на Disney Channel „Раздвижи се“, стартира успешна музикална кариера, участва в супер хитови филмови продукции като "Спайдърмен: Завръщане у дома“ и „Дюн“ и става най-младата носителка на награда Emmy за най-добра актриса в главна роля в сериал - за ролята си на Ру Бенет в сериала на HBO "Еуфория". Една от многото причини светът да говори за нея е и сътрудничеството ѝ с модната къща Valentino. Зендая е посланик на марката от 2020 г. и оттогава, участвала е в няколко кампании и е дефилирарала по червения килим на редица събития, облечена в творения на Valentino. Сътрудничеството ѝ с марката е страхотен успех и не е изненадващо, че Зендая е лицето на кампанията за новата пролетна колекция на Valentino Rendez-Vous за 2022 г.

Фокусът на тази кампания е изцяло върху промяната на гледната точка. Акцентът е главно върху начина, по който модата оживява, когато става спътник на ежедневието. Като израз на уникалната идентичност на носителя си, дрехата се среща с красотата на несъвършенствата на живота. Творческият директор на Valentino Пиерпаоло Пичоли е поставил за своя мисия да преосмисли кодовете на Valentino по отношение на живота и истината и се стреми да свърже миналото с настоящето. Когато става въпрос за популяризиране на кампанията, според Пичоли няма друг, който може да го направи по-добре от Зендая.

Пиерпаоло Пичоли казва: „Зендая перфектно въплъщава и представлява това, което Valentino е и за което стои днес. Тя е мощна и яростна млада жена, която използва своя талант и работата си, за да изрази себе си, своите ценности и своето поколение."

90 секундното видео в основата на кампанията е заснето от LS Productions и оператора на „Еуфория“ Марсел Рев в Warner Bros. Studios в Лос Анджелис. В него Зендая се движи по улиците на града в едно метафорично пътуване и всеки кадър с нейно участие показва различните костюми от колекцията Rendez-Vous. В изявление за пресата, публикувано от Valentino се казва, че този най-нов проект въвежда „кодовете на couture в това, което е истинско, незабавно и правилно“ за публиката.

View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)


Освен видеото и съпътстващата го фотосесия, кампанията включва и първия експеримент на модната марка в метавселената със стартирането на виртуално изживяване с помощта на компанията An Art App. Потребителите на Android и IOS могат да насочат камерата на телефона си и да видят актрисата в нейния вълшебен моден външен вид навсякъде в ежедневието си. Феновете могат също да споделят скрийншотове от своето преживяване и да запазят този спомен от разходката си из парка или пазаруването си със Зендая.

View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)Кампанията със сигурност ще развълнува феновете на хитовото шоу на HBO Euphoria, което според Twitter има 30 милиона туитове от началото на втория сезон през януари.