Новата кампания на Absolut: The World of Absolut Cocktails. Born to mix

360-градусовата кампания на марката персонифицира популярни Absolut коктейли, за да вдъхнови хора от всякакъв произход да се "смесват" заедно.

от Redlink
The World of Absolut Cocktails Снимка: The Absolut Company

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С отшумяването на пандемията отпадат и голяма част от ограниченията на общуването, на които бяха подложени хората по света през последните години. Absolut Vodka се стреми да покаже красотата на повторното събиране чрез най-голямата глобална кампания на марката от повече от десетилетие.

Това лято Absolut представя новата си глобална маркетингова кампания The World of Absolut Cocktails. Born to mix („Светът на коктейлите Absolut. Роден за смесване") – кампания, която предстои да се разширява през следващите няколко години.

Кампанията The World of Absolut Cocktails е предназначена да вдъхнови хора на всички възрасти, които са непредубедени, оптимистични и водени от любопитство, да се съберат, за да смесват идеи и разбира се напитки (уважително и отговорно). Следвайки отблизо потребителските тенденции, Absolut се стреми да предаде послания, които говорят за културния дух на времето. Закачливото послание „Роден за смесване“ бележи връх в този "дух на времето" и по този начин в маркетинговата стратегия на марката, която през последните няколко години комуникира идеи от по-сериозен характер като #VoteResponsibly, #LoveResponsibly и #SexResponsibly.

Видеото, което е в центъра на кампанията, режисирано от Родриго Сааведра, представя с гласа на носителя на Оскар Рами Малек светът на коктейлите Absolut: един изключиелно разнообразен свят, в който коктейлите са персонифицирани въз основа на техните съставки и вкусов профил като ярки личности. И докато всеки коктейл в кампанията на Absolut се откроява сам по себе си, една нощ става по-добра, когато смесвате личности.

„Коктейлите придобиват собствен живот, всеки с уникално и изненадващо олицетворение, което символизира нашите корени като културен смесител, вдъхновявайки идеите и идентичностите на хората, за да създадат в крайна сметка автентични връзки”, коментира Пам Форбус, SVP, главен маркетинг директор на Pernod Ricard Северна Америка.

Създадена от творческата агенция Ogilvy, кампанията ще започне с представянето на The Cosmopolitan, Espresso Martini, Bloody Mary, Lemonade и Madras с телевизонна и външна реклама в САЩ, както и онлайн чрез дигитални филми и съдържание за социалните медии. Допълнителни личности ще се присъединят към маркетинговия микс през цялата година и Absolut ще продължи да проучва начини да вдъхновява феновете да изразят себе си и да намерят своя микс – с коктейли и хора – разширявайки кампанията в световен мащаб.

Absolut има богата история в предоставянето на емблематични, революционни маркетингови и рекламни кампании, които проникват в популярната култура. Светът на Absolut Cocktails е следващата еволюция на легендарната история на марката за създаване на известни кампании, които говорят на едно поколение.

„Вярваме, че когато се съберат различни хора, могат да се случат невероятни неща. Тази жажда за смесване – така виждаме нещата на човешко и обществено ниво и е пряко продължение на гъвкавостта на нашия продукт“, казва Чарл Басил, глобален вицепрезидент по маркетинг – Absolut, The Absolut Company. „Тази кампания оживява нашите ценности чрез олицетворение на коктейли, забавен и приказен свят, където всеки и всеки е поканен. Вярваме, че това е идея, която е универсална, защото в крайна сметка всички сме родени да смесваме.“