Миришат ли героите от видеоигрите?

Old Spice създава The Smellmeter – абсурдно устройство, което измерва телесната миризма на героите от видеоигри

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Кой знае кога някой герой от видеоигра започва да се поти и да мирише лошо? Никой.
Затова и Old Spice създават физически едно устройство, което измерва този много специфичен параметър.

The Smellmeter е проект на &play studio и включва изработката на 35-сантиметрова скулптура на нос, гордо поставена на пиедестал. Носът засича движенията на героя на видеоиграта и ги измерва по параметър МИРИЗМА / БЕЗ МИРИЗМА. Колкото повече героят се движи и извършва физически действия като бягане, скачане, конна езда, стрелба, и др., толкова повече стрелката на уреда пада надолу и ноздрите светват в червено. Устройството беше пуснато в Twitch live stream и използва чата на зрителите, като всяко споменаване на ключовата дума на Old Spice - FRESH в чата, предизвиква реакция – стрелката на устройството отива нагоре и ноздрите започват да блестят в зелено.

"Гейминг стриймовете предоставят на марките и създателите на съдържание възможност да разширят това иначе крещящо продуктово позициониране в преживяване, предизвикателство или състезание. А Old Spice е марка, която се вписва съвсем естествено в този свят на случаен хумор, вътрешни шеги и нуждата на публиката от ангажираност", коментира Иван Тотев, творчески директор в & play studio.

Smellmeter попада точно в тази категория, като предоставя равни възможности за непринудено забавление и органично позициониране на продукта. Дебютният стрийм на The Smellmeter я събра повече от 240 000 минути гледане и повече от 16 000 коментара. RPG, спортни игри, куестове и дори аркадни игри предоставят на марката почти безкрайни допълнителни възможности за съдържание.