Marmite набира контрабандисти

Кампанията на Adam&Eve DDB кани потребители във Великобритания в WhatsApp група с инструкции как да внасят контрабандно в САЩ Marmite за нуждаещите се британци там

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Характерния вкус и мирис на любимата на британците кафявата паста от дрожди Marmite е толкова противоречив, че от 1996г. насам слоганът на любимата на британците марка „Или го обичаш, или го мразиш“ е в основата на всичките ѝ кампании. Хората във Вликобритания наистина са напълно разделени от отношението си към Marmite, и докато за една част от тях продуктът на Unilever е прекрасна добавка към препeчена филийка или бисквита, то oстаналите изпитват погнуса от вкуса и аромата му.

Проучванията показват, че Marmite е един от националните продукти, които най-много липсват на британците в чужбина, както и че в момента над 700 000 британци, живеещи в САЩ, имат малък или никакъв достъп до Marmite. Затова и най-новата кампания на марката, създадена в една трансгранична кооперация между офисите на Adam&Eve DDB във Лондон и Ню Йорк, стъпвайки на легендарния слоган „Или го обичаш, или го мразиш“, кани британците да се включат в мисията да се доставят буркани с Marmite до изпадналите в абстиненция техни сънародници, които живеят отвъд океана.

360 градусовата кампания призовава британците, пътуващи до Ню Йорк, да разпространят любовта на своите сънародници към Marmite и през океана, като контрабандират буркани с продуктав багажа си.В Обединеното кралство телевизионна и онлайн реклама, както и реклами в социалните медии, радиото, пресата и външна реклама инструктират любителите на Marmite как да се присъединят към контрабандния канал. Телефонни будки и плакати са покрити със съобщенията за набиране на персонал за контрабандна дейност, а по радиото, дигитално деформиран глас призовава любителите на Marmite да се включат в контрабандния канал и да осигурят доставката на така желаните дози от легендарната кафява паста. С обявите за набиране на персонал в Лондон и отличителна радио реклама, кампанията бързо привлича над 500 доброволци само за 48 часа. В САЩ с „партизански“ комуникации британците са насочени към тайно място за получаване на контрабандно внесена доза Marmite на Canal St. Като благодарност за безкористната си постъпка, всеки контрабандист е получил специално издание Marmite - буркан "Контрабандист".

Кампанията има и 90-секундно видео, режисирано от Хенри Алекс-Рубин чрез продуцентската компанияSmuggler Films, което имитира документален филм за контрабандата на наркотици, с кадри на охраната на летището, анонимни интервюта и кадри, сякаш заснети от камерите за наблюдение.
Лена Портчмут, маркетинг мениджър в Marmite, каза: "Любителите на Marmite споделят връзка и чувство за приключение и ще положат големи усилия един за друг, за да поддържат потока от доставки. Сигурна съм, че ограниченият брой буркани Marmite, "Контрабандист" ще се разглежда като почетен знак в Marmite общността.