Как Regal Cinemas канят хората да се върнат в киносалоните

Вижте забавните пародии на класически филми, създадени от Quality Meats, с които киноверигата цели да примами хората пред големия екран

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Пандемията и локдауните имаха опустошително въздействие върху киносалоните по света. Благодарение на нашумели премиерни заглавия в последната година зрителите се завръщат в салоните, а “Барби“ и „Опенхаймер“ се радват на рекордни боксофиси навсякъде по света това лято. Преди пандемията 39% от потребителите заявяват, че обичат да гледат новите филми на кино, а не по телевизията, но новите навици за видео-стрийминг, създадени по време на локдауните, изглеждат трудни за преодоляване. Американското кино – традиционно най-големият пазар в света – е особено силно засегнато от промените в потребителското поведение след пандемията.

Със своите 6853 големи екрани в 511 киносалона из цялата страна, Regal Cinemas е втората най-голяма национална верига от киносалони в САЩ. Новата рекламна кампания на Regal и творческата агенция Quality Meats цели да накара киномани да станат от диваните в домовете си и да влязат в местните кина, за да се насладят на пълното преживяване на новите заглавия на момента.

"Киносалоните са събирателни места, където зрителите колективно преживяват важни събития в поп културата. Вие сте напълно потопени в история, прожектирана на голям екран по начина, по който е била предназначена", казва творческият директор на Regal Родни Грифин. "Ако чакаш да гледаш вкъщи, пропускаш да бъдеш част от този момент."

Триото рекламни спотове наречени "Басейн", "Барбекю" и "Сладолед“ са режисирани от Анди Рихтер - актьор, комик и бивш помощник на Конан О'Брайън,.
При снимките на „Басейн“ - прекрасна комедийна пародия на напълно ужасяващата сцена с повръщането от класиката на ужасите от 1973 г. „Екзорсистът“ използваното при снимките оръдие за симулиране на повръщане засича, и макар и непредвидено, смешната ситуация е оставена във финалния монтаж на рекламата.

И трите реклами са създадени за излъчване на малките екрани у дома (CTV и социални медии) и използват познати филмови клишета и герои, за да провокират FOMO (Fear Of Missing Out - страх от пропускане) сред зрителите, които предпочитат да изчакат и да гледат новите филмови хитове у дома. Кампанията стартира на национално ниво в САШ в началото на август, като спотовете се излъчват на свързани телевизионни платформи и избрани канали в социалните медии, за да достигнат до зрителите в домовете им, където и когато най-много трябва да чуят призива на Regal.

"Искахме рекламите да бъдат достатъчно забавни, за да накарат хората да отидат на кино, подобно героите от клиповете, които се съгласяват да се съгласят да отидат" казва Родни Грифин.