Amazon: Радостта е нещо, което се създава

Вижте трогателната коледна реклама на Amazon, режисирана от Тайка Уайтити

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Amazon пусна тазгодишната си коледна рекламна кампания и тя е истински затрогваща. С коледната си кампания Amazon хвърля ръкавицата към големите търговци на дребно като John Lewis и Asda, известни с коледните си комуникации. Гигантът в електронната търговия се готви да спечели купувачите в празничния сезон със стопляща сърцата история за изобретателния дух на любящ баща, който е вдъхновен да създаде много специално преживяване за малката си дъщеря. Разказвайки историята на привързаността на едно дете към коледен снежен глобус и плана на баща й да направи негова версия в реален размер, 150 секундната реклама изследва идеята, че по време на празничния сезон „се създава радост“.

„Непрекъснато се вдъхновяваме от изобретателния дух на клиентите на Amazon и искахме да разкажем история с различен поглед към щедростта и даването по Коледа и радостта от това да направиш нещо специално за някого, когото обичаш“, каза Ед Смит, генерален директор по маркетинг за ЕС в Amazon. „Щастливи сме да играем малка роля в създаването на тази радост, но героят на историята е любовта на бащата към детето му.“

Рекламата, създадена от рекламната агенция Lucky Generals и продуцентската компания Hungry Man, е режисирана от носителя на Оскар, писател, режисьор и актьор Тайка Уайтити. Родения в Нова Зеландия Уайтити е известен с хитовите си филми „Джоджо Заека“, „Тор:Рагнарок“, „Тор: Любв и гръмотевици“, „Какво правим в сенките“ и други.

„Бяхме вдъхновени да си сътрудничим с Taika Waititi за тазгодишната телевизионна реклама. Страстта, която изпитваше да разкаже историята на връзката между баща и дете, с характерния си чар и избора на актьори, за който знаеше, че ще пресъздадат тази история, бяха от първостепенно значение“, каза Джо Шусмит, ръководител на глобалния творчески отдел на Amazon. В ролята на бащата във видеото е родения в Нова Зеландия австралийски актьор Джаред Търнър, а детето се играе от Анук Кристиансен. Песента към видеото е „You hold me up” на американския изпълнител The Bones of JR Jones.