Външните реклами с няколко продукта са по-ефективни

Според проучване на Group M, външните реклами, показващи множество продукти, са с 32% по-ефективни.

от Redlink
Външните реклами с няколко продукта са по-ефективни

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Според ново проучване, проведено от медийните агенции на GroupM брандовете, които се стремят да подобрят ефективността на своите кампании външна реклама, трябва да се съсредоточат върху три ключови области: местоположение, запомняне и прозрения за потребителите.

Агенциите Kinetic, Wavemaker и EssenceMediacom анализират £2,2 милиарда разходи за медии на 46 рекламодатели, за да разкрият как работи външната реклама, за да стимулира продажбите. Представянето на множество продукти в едно рекламно послание е особено полезен хак за рекламодателите, предполага проучването.

Изследването установява три ключови „крайъгълни камъка“ на всяка OOH кампания:

Избор на правилното местоположение за правилните цели на кампанията. Рекламите на бързооборотни стоки в непосредствена близост до супермаркети са най-добри за незабавни продажби и подчертаване на физическата наличност, докато „рекламите за имидж“ в близост до главни пътища и места за разходки стимулират бъдещото търсене и създават умствена наличност.

Използване на данни, за да се стимулира контекстуална уместност и умствена наличност. Кампаниите външна реклама могат да подобрят своята видимост чрез включване на контекст в творчески съобщения, който прави трайно впечатление – например отбелязване на разстояние до магазин или обратно броене до събитие.

Поглед към потребителите: Показване на правилните продукти. Показването на множество продукти може да усили творческия ефект и да доведе до увеличение на възвръщаемостта на инвестициите от средно 32%. Марка алкохолни напитки използва този подход, за да наблегне на нова гама от продукти, насочени към любители на по-леки напитки, което води до възвръщаемост на инвестициите от £2,41.

Измерването на ефективността на външната реклама отдавна е спорна тема, като мнозина вярват, че техники като моделиране на маркетингов микс (MMM) подценяват приноса на канала. Като разчитат на множество източници на информация, рекламодателите могат да придобият по-ясна представа за въздействието на техните разходи в този медиен канал.