Ерата на приобщаващия интелект – изследване на DENTSU на дългосрочните подребителски тенденции до 2030 година

COVID-19 ускорява дългосрочните промени на потребителите, но марките рискуват да изостанат

от Redlink
Ерата на приобщаващия интелект – изследване на DENTSU на дългосрочните подребителски тенденции до 2030 година

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Dentsu International представи доклада с визията си за потребителите, с който очертава дългосрочните потребителски тенденции, които ще формират следващото десетилетие. Изследването показва как пандемията е ускорила много от дългосрочните тенденции, пред които са изправени марките, като се основава на задълбочени интервюта и множество собствени проучвания на потребителите. Изследванията са разработена с подкрепата на Foresight Factory - водеща агенция за потребителски тенденции. Анализът се основава на различни източници: от интвервюта с някои от най-известните световни футуристи, академици, автори и експерти, през патентованите потребителски проучвания на Foresight Factory и dentsu, обхващащи над 20 държави и над 30 000 души, проведени онлайн през 2020 г., до сканиране на патенти и изчерпателен преглед на предстоящия и възможен индустриален, технологичен и научен напредък през следващото десетилетие.

Основните акценти в доклада „Ерата на приобщаващия интелект“:

Здраве и благополучие с помощта на технологичния напредък е основната цел на всички потребители до 2030 г.:
Здравето и благосъстоянието са ключова тема в доклада, като много потребители съобщават за желанието си да използват технологиите, за да останат здрави за в бъдеще. Повече от половината американски потребители съобщават, че биха вмъкнали микрочип в мозъка си, за да удължат продължителността на живота си. Освен това, докато политиците оценяват психологическите последици от пандемията, една трета от потребителите казват, че до 2030 г. те ще се подложат на несъществена операция за подобряване на психичното си здраве.

Загрижеността за околната среда се засилва по време на пандемията, катализирайки нова вълна от потребителски активизъм:
Що се отнася до климатичните промени, 77% от потребителите във Великобритания казват, че COVID-19 им е помогнал да осъзнаят по-добре вредите, причинявани на околната среда от глобалните пътувания. В по-дългосрочен план това подхранва по-голяма активност на потребителите и взимането на решения за покупки, все по-основани на социални проблеми. Две трети от британските потребители казват, че до 2030 г. те няма да купуват стоки, за които знаят, че имат отрицателно въздействие върху околната среда.

COVID-19 подхранва апетита за eSports и виртуални игри, тъй като потребителите се притесняват от масови събирания:
С многото хора, които оставаха вкъщи по време на локдауните, нарастващата популярност на електронния спорт и онлайн игрите се ускорява. Тъй като до 2021 г. се очаква глобалната познатост на електронните спортове да достигне два милиарда, начинът, по който гледаме на спорта като цяло, ще продължи да се развива и от това, че „реалните“ спортове ще бъдат принудени да въвеждат иновации, за да продължат напред.

Много марки ще са под натиска на нарастващата мощ на онлайн търговците
Освен това, тъй като онлайн търговците нарастват по размер и обхват - подхранвани от растежа на електронната търговия по време на пандемията - много марки ще се борят за видимост. Изследването установява, че почти половината (46%) от китайските потребители вече биха били щастливи да използват само една компания за всички свои лайфстайл нужди.


При представянето на доклада Уенди Кларк, главен изпълнителен директор на dentsu international, казва: „Това, което е много ясно от изминалата година и констатациите на потребителската визия на dentsu 2030 е, че бизнес лидерите трябва да се подготвят за съвсем различен потребителски пейзаж. Такъв, който непрекъснато се развива чрез иновации в технологиите, здравето и благосъстоянието, активизма и изменението на климата. Водещите марки ще използват тази информация и приобщаваща интелигентност, за да изградят човекоцентрични изживявания и взаимоотношения, за да отговорят на тези очаквания на потребителите.

Коментирайки основните изводи за марките от този доклад, Терънс Юнг, главен изпълнителен директор на dentsu China, заявява: „В този доклад нашите препоръки за брандовете във всяка тенденция са да помогнем на марките да развият това, което наричаме„ приобщаваща интелигентност “- способността да включат нови възгледи, ценности и поведения в тяхното ценностно предложение. В dentsu вярваме, че изграждането на приобщаваща интелигентност започва с превъзходно разбиране на потребителите и това ще бъде критичното качество за марките в Китай да диференцират и да формират своето бъдеще. “

Dentsu international се състои от шест водещи марки - Carat, dentsu X, iProspect, Isobar, dentsumcgarrybowen и Merkle, като всички те се поддържат от специализираните му подразделения. Dentsu International помага на клиентите да печелят, задържат и развиват най-добрите си клиенти и постигат значим напредък за техния бизнес. С най-добрите в класа си услуги и решения в медиите, управление на потребителското изживяване (CXM) и креативноста, dentsu international работи на над 145 пазара в цял свят с повече от 45 000 специализирани специалисти.