Аудио рекламата привлича внимание повече от ТВ и социални мрежи

Проучване на Attention Economy на dentsu показва, че аудио рекламата привлича най-много внимание спрямо всички други изследвани медии.

от Redlink
Аудио рекламата привлича внимание повече от ТВ и социални мрежи

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Ново изследване от програмата Attention Economy на dentsu показва, че аудио рекламата генерира средно 10 126 секунди внимание за 1000 импресии (APM), с 56% повече от нормите на dentsu. В изследваните аудио канали влиза както радио, така и подкасти и стрийминг на музика. Запомнянето на марката от аудиореклами достига 41% (срещу 38% по нормите на dentsu). Аудиото рекламата генерира 10% увеличение на избора на марка (срещу 6% по нормите на dentsu).

Установено е, че подкаст рекламите осигуряват особено високи нива на внимание, с 14,2 секунди внимание на 1000 импресии за 30-секундно четене от водещия на подкаста. И радиото, и музикалният стрийминг също надминават показателите, постигнати от социални мрежи, онлайн видео, дисплей и телевизионни медии.

Радиото и музикалният стрийминг предлагат най-ефективни разходи за APM, следвани от подкаст медии, а всички форми на аудио изискват по-ниски разходи - коригирани спрямо вниманието - отколкото визуалните платформи.

Същевременно музикалният стрийминг се представя силно и в стимулиране на други резултати за марката, осигурявайки средно 60% запомняне на марката за 30-секундни реклами и +18% повишаване на избора на марка при реклами в стрийминг на музика.