Външната реклама увеличава онлайн активностите с 63%

от Redlink
Външната реклама увеличава онлайн активностите с 63%

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

След една трудна година с голям спад, външната реклама се завръща със сериозно проучване за ефективността й върху онлайн потреблението на хората.

Според данни от 2020 за Обединаното кралство и по света, спадът на външната реклама е достигнал 46,3%. Това не се е отразило значително на резултатите за запомняне на съобщенията от този канал, като то е достигнало 39% при средно около 45% в други години. У нас, поради по-леките рестрикции около пандемията в сравнение с други страни, намалението на инвестициите миналата година е между 15 и 20%. За сметка на това стартира дълго чаканата платформа ан ГАРБ за измерване на аудитории на външна реклама.

Според обнародваните резултати на проучване в Обединеното кралство, виделите реклама на съоръжение за външна реклама потребители са 63% по-склонни да извършат действие онлайн. Проучването е обхванало повече от 50 кампании с външна реклама, проведени през последните пет години и е проведено от специалистите по външна реклама от Posterscope. Според резултатите му 23% от виделите кампания на марка на външна реклама са склонни да извършат действие онлайн (Да посетят сайта, да потърсят марката или да свалят апликация), като сред другите потребители, които не са видели външната реклама, процентът е 14%. Това показва, че благодарение на външната реклама намерението да се продължи контакта с марката онлайн нараства с 63%.

Потребителите на външна реклама също така са 56% по-склонни да извършат покупка онлайн, 46% по-вероятно е да посетят физическия магазин и да купят от него с 28% по-голяма вероятност.

Ясно личи и ефектът та външната реклама върху бранд метриките. Познатостта на бранда се увеличава със 7%, 23% повече ще го имат предвид като опция и общо показателите са с 22% по-добри спрямо оценката на потребители, които не са видели кампания на външна реклама.

Външната реклама на бъдещето е свързана с дигиталните формати, които ще предлагат още по-прецизно таргетиране, но засега те не са налични в България, а и по света са незначителен брой, който все още не влияе на резултатите.