Пет иновативни системи за доставка

Онлайн магазините се опитват да направят процеса на доставка толкова удобен за клиентите, колкото е самото пазаруване.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Пет иновативни системи за доставка

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Навиците за онлайн пазаруване вече са трайно установени и потребителите очакват безпроблемно изживяване, така че търговците и услугите за дистрибуция се стремят да премахнат всички болезнени точки от процеса на доставка.

Walmart

Надявайки се да облекчи всяко безпокойство на потребителите относно пакетите, оставени на верандата пред къщата им, Walmart разширява своята програма Walmart Plus InHome. Стартирала през септември, програмата на Walmart си партнира с интелигентната система за отваряне на гаражни врати myQ на Chamberlain, за да позволи на шофьорите да оставят поръчките директно в гаражите на клиентите.

Amazon

Доказвайки силата на технологиите за оптимизиране логистиката на доставките, тази година Amazon внедрява своя CONDOR или Customer Order и Network Density Optimizer на цялата територия на САЩ. Чрез CONDOR поръчките се оценяват в центъра за реализация, за да се определи най-ефективният метод за доставка, като Amazon твърди, че милиони мили за доставка ще бъдат спестени, когато програмата се разпространи в цялата страна.

Nuro

Стартиращата компания за автономни превозни средства Nuro си партнира с Uber Eats, за да тества безпилотна доставка на храна в избрани градове в САЩ, поставяйки началото на 10-годишно партньорство. Въпреки че Nuro ще получи част от всяка такса за доставка, клиентите няма да бъдат таксувани допълнително, ако бот или човек доставя храната им и дори може да спестят малко, тъй като ботовете не могат да приемат бакшиши.

GoTo

В Индонезия GoTo, едно от нарастващите супер приложения на пазара в региона, стартира своята услуга за доставка на храна през август 2022 г. Наречена GoFood, интеграцията в приложението позволява на клиентите безпроблемно да поръчват храната си с доставка, а на търговците дава възможност за достъп до нова и ангажирана клиентска база.

DoorDash

Базираната в САЩ платформа за доставка на храна DoorDash, стартира новата си функция за напитки през октомври тази година. Разширението на функцията за напитки с име DoubleDash, позволява поръчка от няколко доставчици. Новата опция позволява на клиентите да направят една поръчка, която включва храна от един доставчик и напитки или алкохол от друг, без допълнителни такси или минимални изисквания за поръчка.

Тези нови системи са създадени, за да предоставят по-безпроблемно изживяване при доставка, същевременно много от тях търсят допълнителни предимства като спестяване на разходи и безопасност като начини да се харесат на все по-взискателната аудитория.