Овесено мляко на листове

Mililk представя листове овесено мляко, което се нуждае само от вода и 30 секунди в блендера.

от Redlink
Овесено мляко на листове

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Може ли млякото да се пресова? Да, казва новата немска марка Mililk, която скоро ще започне да доставя първия си продукт: удобно за баристи овесено мляко, което е 2D отпечатано на листове.

Достатъчно елегантни, за да се плъзгат през отвора на пощенската кутия, листовете на Mililk драстично намаляват теглото и материала на опаковката (картонена кутия с растително мляко може да съдържа до 97% вода).

Един лист отговаря на 250 мл. мляко, но клиентите могат да си откъснат и парче, ако искат по-малко. Всичко, което трябва да направят, е да добавят вода и да пасират за 30 секунди, за да създадат „прясно“ мляко за своето капучино или купа мюсли. В допълнение към овесения прах, листовете съдържат малко вода, кокосово масло, остатъци от нахут, сол, ванилин и гума гелан - съставки, добавени за създаване на по-кремообразна текстура и подпомагане на разпенването на млякото.

Mililk е собственост на германската група за растителни храни Veganz, която планира да 2D принтира други храни и напитки в бъдеще. Бариста листовете могат да бъдат предварително поръчани с отстъпка сега за доставка в средата на август 2023 г. Редовната цена е 17,99 евро за достатъчно листове за 10 литра мляко. Марката все още тества срока на годност, но очаква той да бъде между 12 и 24 месеца.

Подобно на овесеното мляко на прах, което вече се предлага на пазара, новият продукт на Mililk е проектиран да има нисък отпечатък върху околната среда - фактор, който все повече натежава при решенията на потребителите за покупка. Изваждането на водата от уравнението елиминира огромно количество емисии от транспорта, от фабрики до дистрибуторски центрове до магазини и домове. Освен това спестява планини от кашони и опаковки и може да помогне за намаляване на хранителните отпадъци, тъй като хората си приготвят толкова мляко, колкото им е необходимо. Да не говорим за удобството на 10 литра мляко, които се побират в плик и заемат минимално място в кухненските шкафове.

Съчетавайки устойчивост с удобство, разтворимите стоки стабилно стават част от пейзажа на бързооборотните стоки, от независими иновации като газираните напитки на Plink и грижата за кожата на MONO до големи марки като Persil и Robijn, собственост на Unilever, които сега продават листове перилни препарати, така че млякото е още една брънка в тази верига.