Книга и книжен клуб едновременно – AI може и това

Платформата Rebind обогатява класическите книги с базиран на AI контекст и разговори върху сюжета.

от Redlink
Книга и книжен клуб едновременно – AI може и това

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Четенето отдавна не е сред най-модерните и популярни занимания, а класическата литература е още по-назад в класациите за прекарване на свободното време. Необходима е промяна и изкуственият интелект може би има решение. Rebind е нова платформа за дигитални книги, която позволява на читателите да се потопят в класиката, предлагайки известни автори като водачи. Това е визия, която може да даде на добре познатите книги нов живот, подхранван от AI. За да създаде тези завладяващи изживявания, Rebind обстойно интервюира светила като Джон Банвил, Роксан Гей и Бил МакКибен за различни литературни произведения. Този материал формира основата за разговорни взаимодействия, задвижвани от AI.

Технологията е следната - докато читателите напредват със сюжета на книгата, те могат да спрат във всеки един момент, за да ангажират експерта или „Rebinder“ в чат, като задават въпроси и получават прозрения върху контекста на даденото произведение, извлечени от часове записи. Това е като паралелна дискусия в книжен клуб, безпроблемно вплетена в изживяването при четене. Rebind разчита на хора, които искат насочвано, интерактивно пътешествие през потенциално обезсърчаващи литературни текстове. Докато някои може да се противопоставят на вмъкването на технология в естествения поток на четенето Rebind вярва, че неговата платформа може да направи класиката по-достъпна, без да намалява дълбочината на преживяването.

Чрез добавяне на прозрения от човешки експерти към динамичните взаимодействия с AI, Rebind създава богат контекст за традиционните книги. Проектът Rebind в момента е в бета версия, като засега е фокусиран върху съвременни мислители и автори, предоставящи коментари върху по-стари произведения, които са обществено достояние. Но човек може да си представи разклоняване към автори, които разширяват смисъла на собственото си писане или обясняват как са работили върху черновата, знаменитости, обсъждащи любимите си четива, или всеотдайни преподаватели, които вдъхват живот на учебниците. Конкуренцията за вниманието на хората е ожесточена — Rebind отваря вратата към завладяващи начини, по които писменото слово може да ги примами обратно.