Медии в епохата на алгоритмите

Докладът на dentsu за медийните тенденции през 2025 година се фокусира върху алгоритмите, изкуствения интелект и новите модели за ангажиране на потребителите.

от Redlink
Медии в епохата на алгоритмите

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Следващата година бизнесът ще напредне с големи крачки към напълно адресируема, достъпна за пазаруване и отговорна медийна екосистема. Това се твърди в новия доклад на dentsu, който прогнозира „алгоритмична ера за медиите“.

Докладът за медийните тенденции за 2025 г. на Dentsu изследва дълбоките промени, предизвикани от алгоритмите, изкуствения интелект и новите измерения на ангажираността на потребителите - всички фактори, които се очаква да оформят медийния пейзаж през следващата година.

Петте основни теми на доклада са:

AI преминава от потенциално към действително въздействие

AI еволюира от зараждаща се тенденция до трансформираща сила, която революционизира медийното планиране, създаването на съдържание и взаимодействието с потребителите. Генерираните от AI микромоменти и възходът на динамичната персонализация отварят нови врати за брандовете да изградят дълбоки, значими връзки с потребителите.

Разказването на истории пробива алгоритмичния балон

Нишовите интереси и сериозните фенове се превръщат в безценни активи за марките, които искат да се откроят. Разказването на истории ще бъде основният инструмент за брандовете за навигация във все по-управлявано от алгоритми медийно пространство и за създаване на въздействащи разкази в свързана телевизия и дигитални платформи.

Ритейла прекроява медиите

Ритейлърите продължават да растат с двуцифрен темп, предлагайки на рекламодателите достъп до несравними данни за купувачите. С ключови играчи в търговията като Amazon и дори някои във финансовата индустрия, като PayPal, които разширяват рекламните си възможности, сливането на ритейла с медии е на път да се превърне в крайъгълен камък на медийните стратегии.

Стремеж към качество

С нарастването на медийните инвестиции расте и търсенето на по-висококачествено ангажиране. Марките трябва да дадат приоритет на стратегическите партньорства и първокласното съдържание, за да пресекат шума, като гарантират, че техните медийни вложения водят както до незабавни резултати, така и до дългосрочен капитал на марката.

Неравномерно разпределено бъдеще

Тъй като навиците за потребление на технологии и медии се развиват неравномерно в различните региони, марките ще трябва да възприемат хипер-локализирани стратегии. Регулаторните, икономическите и технологичните различия променят глобалния медиен пейзаж и марките трябва да бъдат подготвени да се справят с тези сложности.

„Алгоритмичната ера предоставя много възможности за революция в начина, по който марките се ангажират с ключовите си аудитории“ – казва Джени Булис, главен изпълнителен директор на Media Practice UK&I в dentsu.