Храна директно от екрана

Любимите храни на зрителите стават достъпни за пробване на живо.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Храна директно от екрана

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Netflix Bites се нарича най-новото начинание на платформата за стрийминг, която отвежда зрителите към специално място, където да опитат ястията, които са виждали на екран. Става въпрос за временен ресторант в Лос Анджелис, в хотел Short Stories, където платформата предлага да се опитат рецепти от най-популярните предавания за храна. „Гледането е хубаво. Храненето е по-добро” е използваната реплика за слоган на събитието, като апетитите на зрителите са заситени с дегустационно меню от топ готвачи, включени в предавания на Netflix, включително Доминик Крен от Chef's Table, Къртис Стоун от Iron Chef: Search for an Iron Legend и Надя Хюсеин от „Nadiya Bakes“. Временният ресторант отваря врати в края на юни и обещава на гостите „единствено по рода си ресторантско изживяване“.

View this post on Instagram

A post shared by NETFLIX BITES (@netflixbites)

„Netflix вече е дестинация за любими програми за храна, от документални филми до състезателни предавания“, казва Джош Саймън, вицепрезидент потребителски продукти. „От епизода към предястието, с NETFLIX BITES ние създаваме лично изживяване, където феновете могат да се потопят в техните любими предавания за храна. Ние сме развълнувани да си сътрудничим с тези невероятни готвачи, които ще вдъхнат живот на тази визия и ще покажат набор от своите вкусни менюта."

През февруари луксозната модна марка Loewe се обедини с френското кулинарно студио Balbosté, за да бъде домакин на лимитирана серия партита за следобеден чай, вдъхновен от анимацията на Studio Ghibli от 2004 г. - Howl’s Moving Castle. Кафенето с име Calcifer Kitchen е разположено в лондонския универсален магазин Selfridges, а сервизът за следобеден чай включва топящи се в устата желета във вид на облаци и огнени кифлички с вид на въглен, които съдържат омар на скара.

View this post on Instagram

A post shared by Selfridges (@theofficialselfridges)

Филмите на тема храна също вдъхновяват марките да вдъхнат живот на рецепти и подправки. През април Netflix Thailand и тайландската хранителна компания Roza пуснаха сос, базиран на „тайния сос“ от филма Hunger. Сосът Roza Chef@Home се предлага в супермаркетите на Тайланд, което позволява на зрителите да създават свои собствени версии на Cry Baby Noodles на Chef Aroy.

Тъй като все повече хора посвещават времето си на „преяждане“ с апетитни телевизионни предавания, свързани с храна, марките се възползват от популярността им, като предлагат на зрителите 360-градусово сензорно изживяване с ястия извън екрана.