Електрическите таксита са бъдещето в Европа

Uber си партнира с Hertz, за да предостави 25 000 електромобила на шофьорите, обслужващи услугата за споделен транспорт в европейските градове.

от Redlink
Електрическите таксита са бъдещето в Европа

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В европейските градове таксиметровите услуги представляват 10% до 20% от автомобилния трафик и по-голямата част от автомобилите, използвани за тези услуги, са с двигатели с вътрешно горене. За да преместят съотношението от дизелово гориво към нулеви емисии, Uber и Hertz обявяват, че ще предоставят 25 000 електрически превозни средства за наемане от шофьори на Uber в Европа.

Внедряването на автомобилите започва през януари тази година в Лондон, където е централата на Hertz Europe, скоро ще последват Амстердам, Париж и други европейски столици. Предвижда се до 2025 г. Hertz да внедри широка гама превозни средства с нулеви емисии от различни автомобилни производители, включително Tesla и Polestar.

През 2022 г. Uber и Hertz започнаха подобно сътрудничество в Северна Америка. Към днешна дата близо 50 000 шофьори на платформата на Uber са наели Tesla чрез програмата, като са извършили над 24 милиона напълно електрически пътувания.

Компаниите за споделено пътуване като Uber и Lyft отдавна твърдят, че подобряват градския трафик, като правят пътническия транспорт по-ефективен. Проучванията развенчават това твърдение, като установяват, че платформите всъщност увеличават задръстванията по пътищата в градовете.

Даването на възможност на шофьорите да преминат към превозни средства с нулеви емисии няма да облекчи задръстванията. Но това ще помогне за декарбонизиране на градския транспорт, като същевременно ще подобри качеството на въздуха. Стратегически партньорства като това на Uber с Hertz помагат за позитивна промяна и подобряване на имиджа на компаниите.