Чешми в Google maps

Популярността на бутилките за многократна употреба изисква да има и чешми. И да се знае къде са.

от Redlink
Чешми в Google maps

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Бутилките за вода за многократна употреба са навсякъде. Но когато изпият водата в тях, хората все още прибягват до бутилки за еднократна употреба, за да утолят жаждата си. За да разреши проблема къде може да се напълнят отново с вода, производителят на бутилки за многократна употреба Dopper е картографирал всяка обществена чешма или кран за вода в Холандия. Всичко, което потребителите трябва да направят, е да потърсят „кран за вода“ в Google Maps и ще намерят най-близкия източник.

Инициативата е резултат от изследване, поръчано от холандския производител на бутилки за вода и извършено от агенцията за промяна на поведението Tabula Rasa, което установява, че клиентите на Dopper са склонни да използват по-пълноценно своите бутилки, но не знаят къде да намерят обществени чешми.

С цел да премахне тази пречка, Dopper се обединява със специалистите по определяне на местоположението от Localyse, за да определят местоположението на 1872 източници на питейна вода. Докато съществуващите приложения като mymizu и Water-Map също помагат на хората да намерят безплатни източници на питейна вода, интеграцията на Dopper с Google Maps прави данните безпроблемно достъпни чрез най-често използвания навигационен инструмент в Европа, без да е необходимо да се намира или инсталира самостоятелно приложение.

Притежаването на бутилка вода за многократна употреба е важна част от решението за намаляване на пластмасовите отпадъци. Остава тази подробност, че когато хората са в движение, те се нуждаят от място за презареждане. Като картографира чешмите и източниците на питейна вода, Dopper добавя ниво на удобство, което улеснява хората да поддържат избраната от тях политика на устойчивост. Какви дигитални или физически удобства предлагат други подобни продукти, за да помогнат на потребителите да действат според намеренията си?

През 2023 г. Dopper планира да добави в картите на Google и места за наливане на питейна вода в Белгия, Германия, Франция и Испания.