Абонаменти от ново поколение

Компаниите преосмислят моделите си за абонамент, за да се адаптират към нови поколения потребители, които са силно ценово чувствителни.

от Redlink
Абонаменти от ново поколение

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Според проучване от 2022 г. на C+R Research повече от половината американци подценяват с над $100 реалните суми, които харчат за месечни абонаменти. 55% от поколението Z всъщност са забравили за абонаментите, за които все още плащат, същевременно и 48% от милениалите са направили същото. На фона на кризата с разходите за живот, компаниите преосмислят абонаментните си модели, за да изкушат нови клиенти.

През януари 2023 г. стартира нова дигитална платформа за пазаруване Consumerhaus, насочена директно към аудиторията от поколение Z, която иска да купува хранителни стоки по смислен начин. Продуктите на сайта се подбират от създателката му Клеър Спакман, самата тя от поколение Z, въз основа не само на тяхното качество, но и на тяхната марка и истории на производителите. Освен че е изключително персонализирана услуга за пазаруване, няма абсолютно никаква членска такса или разходи за доставка - нещо, което опитното в онлайн търговията поколение Z ще оцени. Както казва Клеър Спакман пред Wunderman Thompson Intelligence: „Днешните потребители изискват много повече, когато става въпрос за тяхното изживяване при пазаруване и са силно възпирани от неща като платени абонаменти или такси за доставка, което отчасти е резултат от практиките на лидери в индустрията като Amazon, които определят тези потребителски очаквания. Създадохме нашето потребителско изживяване като възможно най-прозрачно, всеобхватно и приятно, съчетавайки го с нашето уникално селектиране на продуктите и модерна естетика.“

По-утвърдените абонаментни услуги вървят по различен път, за да привлекат нови клиенти, като си партнират с други сайтове за абонамент и предлагат отстъпки или безплатни стоки на лоялните клиенти. Например през юли 2022 г. членовете на Amazon Prime в САЩ получиха безплатно членство за услугата за доставка на храна GrubHub за една година. С цел да подкрепи психичното здраве на общността от създатели на съдържание, Pinterest обяви сътрудничество с Headspace през октомври 2022 г., за да предложи безплатен достъп до платформата на своите инфлуенсъри. През декември 2022 г. приложението за медитация Calm в комбинация с Xbox дават пример за истинско обвързване между марки, при което премиум членовете на Calm могат да слушат релаксиращи звукове от игри като Halo Infinite и Sea of ​​Thieves, докато членовете на Xbox Gamepass Ultimate могат да получат три месеца безплатен абонамент за Calm. Партньорството подчертава възможностите за комбиниране на интересите, установени сред лоялните фен бази на двете компании.

Претоварването с абонаменти е истински проблем за потребителите днес, тъй като всяко пени се брои. Чрез преосмисляне на абонаментната услуга, премахване на такси или стимулиране на комбинации от абонаменти компаниите, които разчитат на този модел, ще могат да устоят на бурята, като същевременно предоставят реална стойност на своите клиенти.