Първата глобална кампания на White Claw Hard Seltzer

Марка номер едно в Америка използва различни създатели на съдържание, за да създава къси видеа без сценарий

от Redlink
Първата глобална кампания на White Claw Hard Seltzer

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

White Claw Hard Seltzer - марка номер 1 за твърди селтцери (газирани ниско-алкохолни напитки - нова категория набираща все по-голяма популярност в САЩ), стартира глобална платформа, в която марката поема водещата роля от хората, които я катапултираха до номер едно в категорията - нейните страстни фенове.

Феновете на White Claw са сред най-ангажираните с напитка хора в света, създавайки цяла субкултура около марката. Марката привлича голяма част от вниманието към себе си не с традиционни реклами, а с помощта на съдържание, създадено от клиентите ѝ. През 2019 г. комикът Тревър Уолъс кръсти сезона „White Claw лято 2019,бейби!“,във видеоклип, гледан повече от пет милиони пъти. Изключителна популярност набра мемето със свещеник, който кръщава бебе с напитката („Сега те кръщавам в името на бащата, сина и светия бял нокът“)

През последните две години имаше White Claw костюми за Хелоуин и парти-услуги на тема White Claw. Имаше дори татуировки White Claw. Чрез своите излъчвания в социални медии, видеоклипове, хаштагове и мемета феновете генерират над 4 милиарда импресии и 46 пъти повече споменавания в социалните медии, отколкото тези на конкурентни марки. Това, което те показаха, е, че чистото, неусложнено забавление вдъхновено от White Claw може да се случи по много различни начини и поводи, на различни места,моменти и по различно време.

Надграждайки своята слава и генерирано от потребителите съдържание, White Claw си сътрудничи с разнообразна група създатели от различни части на САЩ и света, за да заснемена момента съдържание, без сценарий, вдъхновено от усещането, което White Claw предизвиква.

Рекламната кампания “Let’s White Claw”, създадена съвместно с агенцията Rothco (част от Accenture), ще отбележи старта на една по-мащабна от всички до сега и първата глобална кампания на марката, споделя Джон Ший- главен маркетинг директор на White Claw. Кампанията включва широк набор от съдържание, включващ различни моменти, импровизиран от самите ѝ създатели – в нея участват реални хора, на реални места. Това е само началото обещават от компанията. През цялата година White Claw ще си партнира с нови творци, за да освежава съдържанието си. Агецниите с които марката си пратнира в проекта са MSLGroup, Rothco, The Times, Haworth, Republica и Epsilon.

„Потребителската любов към марката е точно това, от което започнахме“, каза Ший. „Потребителите запазиха свежестта на марката, като въведоха White Claw в живота си – чрез техните излъчвания в социалните медии, техните селфита, видеоклипове, хаштагове, мемета - феновете ни генерираха над 4 милиарда импресии само от генерирани от потребителите мемета. ... Това е марка, която е създадена по съвсем различен начин, която не е била рекламирана. Това е социален феномен." Казва Ший. Кампанията има за цел да надгради всичко това. Ший каза, че общата нишка в социалните разговори е, че напитката предизвиква усещане за „чисто, неусложнено забавление“. Черно-белите видеоклипове, които са част от кампанията, показват хора, които карат скейтборд в басейн с балони, забавляват се на домашно парти и карат ролери в квартален магазин докато си купуват напитката.

През 2020 г. White Claw допринесе с над 1 милиард долара растеж в сегмента на твърдите селцери, който нараства + 118%, което е повече от растежа на следващите две най-големи марки, взети заедно. White Claw също така стартира на 5 международни пазара през 2020: : Великобритания, Ирландия, Австралия, Канада и Холандия, като навлизането на нови 10 пазара е планирано за 2021 година. Ориентирането на марката към платена реклама, която до момента е била спорадична, освен подкрепа на глобалната експанзия е опит да се запазят водещите и позиции на растящия пазар на алкохолни напитки готови за пиене и да отговори на нарастващата конкуренция в сегмента, към които се ориентират водещи производители на алкохол и бира.