YouTube е най-готината марка според Gen Alpha

Проучване на Beano Brain сред деца и тийнейджъри в САЩ и Обединеното кралство показва, че YouTube е любимата марка на всички.

от Redlink
YouTube е най-готината марка според Gen Alpha

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Beano Brain публикува проучването „Най-готините марки 2024“, събиращо 55 000 отговора от деца и тийнейджъри на възраст от 7 до 14 години в САЩ и 45 000 от тези в Обединеното кралство на въпроса: „Коя от тези марки смятате за готина?“ За всеки, който наскоро е общувал с деца от тази възрастова група не е изненада, че YouTube оглавява списъка с любими марки и в двете страни. Платформата запазва позицията си в САЩ от миналата година, докато във Великобритания измества Netflix от първото място. Сега Netflix е на второ място и в двете страни, а Nintendo, Nike, Oreo и Lego също са в топ 10 от двете страни на Атлантическия океан

Обяснението е, че за Gen Alpha YouTube съдържа всичко. Това е мястото, където всичките им интереси могат да бъдат намерени само с едно докосване, от стрийминг на игри на живо и ревюта на играчки до DIY умения и любимите им песни. За това поколение YouTube не е просто платформа, а е врата към забавление, образование и инфлуенсъри, които те чувстват като приятели.

Най-бързо изкачилият се в класацията в Обединеното кралство, с 35 места нагоре до номер 49 е Crocs – причината е в талисманите. Освен че са ултра удобни и лесни за поставяне, талисманите на Crocs добавят елемент на себеизразяване, както и забавление от колекционирането, подсилено от наличността им в Shein и Temu на малка част от цената на официалния Crocs Jibbitz.

В САЩ манията на тийнейджърките и тийнейджърите по грижата за кожата помага на две марки да влязат в списъка: Sephora, на вълната на Drunk Elephant, Summer Fridays и Glow Recipe (и тенденцията за подмладяване) и Bubbles, чиито формули всъщност са насочени към младата кожа .

В този списък с най-готините марки за 2024 г. се вижда ясно как марките, които са майстори в разказването на истории са обичани от деца и тийнейджъри. Той също така илюстрира колко високи са очакванията на Gen Alpha, когато става въпрос за изчерпателност и увлекателност на съдържанието.

Марките за храни и напитки присъстват силно в топ 25, което не е изненадващо предвид размера на маркетинговите бюджети, но те също така са тясно свързани с лакомствата и забавното време със семейството. Те се оценяват от децата заради самите продукти, но също и как се различават от другите продукти и как ги карат да се чувстват. Децата разбират добавената стойност на марката и „личността“ на най-добре класираните марки.

И накрая марките, които залагат на смешното тази година печелят страхотни точки пред децата. Любезните марки и марките, които знаят как да разсмеят децата, се справят добре в класацията. Хуморът е валута на детската площадка и със сигурност свързва децата със света на марката.