Вижте Меси, Неймар и Стърлинг в глобалната кампания на Budweiser за Световното първенство по футбол в Катар

С изпълнения с футболни звезди клип, официалният спонсор на FIFA World Cup подгрява феновете и ги вдъхновява за постижения

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Домакинството на Катар на Световното първенство по футбол в края на тази година беше подложено на интензивни критики, особено след като се появиха съобщения за ужасните условия на труд на строителните площадки на стадиони и множество обвинения в корупция. Тези скандали обаче не пречат на рекламодателите да участват в най-голямото футболно събитие на годината. Основните спонсори на Световното първенство започват да пускат своите реклами за турнира, а Budweiser извади сериозен звезден състав в своята реклама.

Официалната бира на турнира – Budweiser, собственост на Anheuser-Busch InBev (AB InBev), стартира своята кампания за Световното първенство по футбол „The world is yours to take(Светът е твой за да го завладееш) в 70 държави, което я прави една от най-големите инициативи на марката до момента.

В основата на кампанията е видеото, създадено с творческата агенция Weiden+Kennedy, с участието на футболните суперзвезди Лионел Меси, Неймар младши и Рахим Стърлинг. Епичната реклама, която цели да обедини футболните фенове и играчите, се фокусира върху трите звезди, които се готвят да излязат на терена от тунела за играчите на стадиона. Те са начело на развълнувана група от фенове със знамената на различни държави и общности, включително знамето с цветовете на дъгата на Прайда. Саундракът е ремикс на мегахита на Tears for Fears от 1985г. „Everybody Wants to Rule the World“.

„Като спонсор на Световното първенство по футбол в продължение на повече от 30 години, ние искахме да уловим заразителната глобална енергия на футболните фенове навсякъде, за да насърчим хората да намерят убеждението да се стремят към величие, без значение как може да изглежда пътуването до там, “, казва Тод Алън, глобален вицепрезидент по маркетинга в Budweiser.

„Решимостта да преодоляваме предизвикателствата в името на постигането на величие, както сме виждали безброй пъти от Меси, Неймар младши и Стърлинг, е вдъхновение за нас и за феновете по света. Надяваме се, че новата ни кампания напомня на феновете че независимо какво се изпречва на пътя ви, светът е ваш, за да го вземете“ допълва Алан.

В тази глобална кампания Budweiser създадава и нови възможности за феновете да изживеят Световното първенство по футбол както на терена, така и у дома. Потребителите имат шансът да спечелят билети за мачове чрез QR кодове на лимитирана серия бутилки и кутии Budweiser. Марката ще бъде домакин и на фенфест партита за гледане на мачовете по целия свят, както и на редица активации и музикални изпълнения в хотел Budweiser. Марката стартира и NFT програма, посветена на най-голямото спортно събитие в света. Колекцията Budverse x FIFA World Cup NFT ще бъде достъпна за потребители на законова възраст за употреба на алкохол чрез два различни типа токени при стартирането – Budweiser Live Scoreboard и Budweiser World Cup 360 Experience.

Тъй като тазгодишният турнир се провежда в Катар, страна, в която алкохолът е строго регулиран, Budweiser търсят начини да ангажират феновете в страната домакин, като поставят фокуса върху безалкохолната бира на марката, включително в слогана на видео рекламата и чрез сервирането на Budweiser Zero на стадионите. Катар строго регулира продажбата на алкохол, който обикновено се сервира само в хотелски ресторанти и барове, които имат специален лиценз. Очаква се 1,3 милиона фенове да посетят Катар по време на Световното първенство през 2022 г. и много от тях ще искат да се насладят и на алкохолни напитки, докато са там. Budweiser, ще се предлага в Катар само в специално определени зони на стадионите преди и след мачовете, а продажбите по време на мач ще бъдат ограничени само до безалкохолна Budweiser Zero.