VCCP стартира AI творческа агенция

Новата агенция ще усъвършенства творческите приложения на изкуствения интелект.

от Redlink
VCCP стартира AI творческа агенция

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Водещата творческа агенция от Обединеното кралство VCCP стартира специализирана AI творческа агенция, наречена FAITH. Новата агенция ще действа като криейтив шоп за генеративен изкуствен интелект на групата компании VCCP, произвеждайки работа за нови и съществуващи клиенти, а чрез пионерско партньорство с два университета ще действа също и като център за изследователска и развойна дейност на изкуствения интелект.

От няколко години VCCP създава и използва иструменти базирани на генеративен AI в своите решения за медии, данни, планиране, производство и UX/UI. Сега, със създаването на новата , специализирана AI агенция, мрежата инвестира допълнително в своите знания и възможности за работа с изкуствен интелект. Агенцията FAITH стартира глобално и ще работи заедно със седемте международни офиса на VCCP, обслужвайки пълния списък от световни клиенти на VCCP.

FAITH ще бъде оглавявана от главния изпълнителен директор на VCCP Partnership - Майкъл Сагдън, който ще бъде също и неин главен изпълнителен директор. Агенцията ще стартира с колектив от 14 практици: творци, технолози, инженери, стратези, анализатори на данни и програмисти.

Говорейки за амбицията на агенцията, Съгдън обяснява: „Ние вярваме, че AI използван отговорно, ще бъде несравним ускорител на човешката креативност и въображение. Ние отхвърляме идеята, че AI ще направи човешкото творчество остаряло." Съгдън продължава: „Ние обаче няма да реализираме този потенциал, като се занимаваме с MidJourney и Chat GPT. Ето защо стартираме специална агенция, която да усъвършенства творческите приложения на AI, да ускори нашето колективно обучение и да го сподели бързо с нашите клиенти“.

FAITH стартира с основен клиент Sage, лидерите в счетоводството, финансите, човешките ресурси и пейрол технологиите. Кат Киърс, главен маркетинг директор на Sage, обяснява: „Като водеща на пазара технологична компания, хиляди клиенти на Sage вече се възползват от AI решения и услуги, повишавайки работата на хората и освобождавайки ги от повтарящи се административни задачи. AI също така ни предоставя мощни прозрения, които ни помагат да предоставим по-персонализирано и човешко изживяване за нашите клиенти."

Ние сме развълнувани от възможностите на това сътрудничество и какво ни дава то от гледна точка на творческа агенция.“ казва Киърс.

FAITH стартира и две научноизследователски и развойни партньорства за споделяне на знания с университети в челните редици на иновациите в творческия и технологичния сектор. Партньорството за трансфер на знания с факултета по дигитални технологии и изкуства на Стафордширския университет ще бъде фокусирано върху проектирането на нови „рамки за използване на AI“ в индустрията. Партньорство с бизнес училището на Keele University ще проучи последиците от изкуствения интелект върху оперативната и търговската структура на бизнеса.

С убеждението, че AI трябва да се използва само за добро FAITH стартира своята работа с подробна политика за генеративен ИИ (AI), базирана на четири принципа:

Бъдете прозрачни, когато се използва AI
Бъдете автентични, проверявайте фактите, генерирано от AI съдържание
Бъдете законосъобразни, не нарушавайте законите
Бъдете етични, използвайте AI само за добро.