Unilever няма да рекламира на деца под 16 години

Unilever пое нов ангажимент да не се насочва към деца под 16- годишна възраст със своя маркетинг.

от Redlink
Unilever няма да рекламира на деца под 16 години

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Този ход на компанията ще доведе до спиране на работата със знаменитости и инфлуенсъри в социалните медии, които са под 16 години или чиято фенбаза е до голяма степен под тази възраст.

Това е важен ход на гиганта за бързооборотни стоки. Въпреки че Обединеното кралство има строги маркетингови правила за индустрията за храни и напитки, когато става въпрос за деца повечето страни ограничават маркетинга само до такива под 13 години.

Unilever актуализира политиките си за маркетинг към деца още през 2020 г., когато заяви, че ще спре да предлага и рекламира храни и освежителни напитки за деца под 12-годишна възраст в традиционните медии и под 13-годишна възраст чрез каналите си в социалните медии.

Сега обаче компанията заявява, че иска „да вдигне летвата на отговорния маркетинг“ до минимална възраст от 16 години както в традиционните, така и в социалните медии в световен мащаб.

Unilever планира всички марки в портфолиото от храни и освежителни напитки да приемат няколко принципа до 2023 година. Това ще включва маркетинга на продукти, включително сладолед Ben&Jerry и портфолиото на Unilever's Wall, в което присъстват Calippo, Twister и Cornetto. Принципите са:

Да не се насочва към деца под 16 години с никакви маркетингови или комуникации в социални медии

Да не събира и съхранява данни за деца под 16 години.

Да не се използват инфлуенсъри, знаменитости или звезди в социалните медии, които са под 16-годишна възраст или се харесват предимно на деца под 16-годишна възраст

Продължаване на въздържането от популяризиране на марки или продукти в училищата, с изключение на участие в образователни кампании, когато е изрично поискано

Мат Клоуз, президент на сладоледите Unilever, обяснява: „Осъзнавайки силата, която социалните медии и инфлуенсърите могат да имат върху избора на децата, ние вярваме, че е важно да се вдигне летвата на отговорния маркетинг до минимална възраст от 16 години и за двете – традиционни и социални медии. Извършвайки тези промени, нашата цел е да продължим да намаляваме излагането на децата на реклама от индустрията за храни и напитки и вместо това да подкрепяме родителите да избират подходящи лакомства, на които децата им да се наслаждават от време на време.“