Украинските медийни агенции се обединяват в призив за подкрепа от глобалния пазар

Украинската медийна индустрия изготви манифест, изброяващ практическите начини, по които глобалният пазар може да предложи подкрепата си на Украйна.

от Redlink
Украинските медийни агенции се обединяват в призив за подкрепа от глобалния пазар

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Представителите на медийната индустрия на Украйна формулират в призива си три посоки, в които искат помощ от колегите си по света – за справяне с руската дезинформация, подкрепа на хуманитарни инициативи и предоставяне на работни места и възможности за бизнес.

Призивът за действие е иницииран от украинско-британския консорциум Razom Group. Групата включва също агенциите Initiative, Havas Media Ukraine и UM Ukraine, които в отговор на войната смениха фокуса на работата си и започнаха да предоставят хуманитарна помощ и подкрепа за евакуациите.

Главният стратегически и дигитален директор на Razom Group Мила Крутченко е сред инициаторите на проекта. Тя казва: „През трите месеца на войната нашият медиен пазар се промени драстично. Обединени сме в желанието си да помогнем на Украйна и да спрем агресора. Вярвам, че най-значимите резултати могат да бъдат получени, когато действаме в рамките на своята експертиза. Затова се фокусирахме върху медийния пазар и неговите нужди и възможности.”

Проектът е подкрепен от големи холдингови компании, включително Publicis Ukraine, OM OMD Group и Dentsu Ukraine; собственици на медии като Google Ukraine и Rakuten Advertising, както и голям брой независими агенции.

Манифестът изброява седем действия, които препоръчва на медийния бизнес по света: повишаване на осведомеността за войната, подкрепа на хуманитарни инициативи, създаване на вирусни криейтиви, развиване на бизнес с украински компании, наемане на украински таланти и спиране на бизнеса с Русия.

„В кризисна ситуация, каквато е войната, интеграцията на индустрията е изключително важна за решаване на стратегически проблеми“, добавя Анастасия Байдаченко, главен изпълнителен директор на IAB Ukraine. Тя казва, че наемането на украински специалисти и предоставянето на работа на украинския бизнес помага за плащането данъци и подпомага икономиката.

Пазарната конкуренция в Украйна не е актуална сега, според манифеста, когато украинската рекламна гилдия е обединена в борбата с войната. „Спасете нашата родина, нашата нация и нашата култура“, се казва в манифеста.