Roblox предлага реклама на всички

Платформата Roblox разработва технология за интегриране на реклами в игровата вселена, които да бъдат показване на всички потребители.

от Redlink
Roblox предлага реклама на всички

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Интересът към метавселената може да е намалял, но игровата платформа Roblox работи за предоставяне на реклами с възможности за всеки желаещ рекламодател, като разширява възможностите си за марки до пълна реклама.

Според публикувано първо в Wall Street Journal съобщение, Roblox ще работи с PubMatic - фирма за рекламни технологии, за да помогне за разработването на рекламни формати, адресирани към 70 милиона активни потребители дневно.

Досега ангажирането на марките с Roblox става само през брандирано съдържание, което е доста скъпо и ангажиращо и в общи линии означава, че е малко вероятно марките масово да включват някаква инвестиция в Roblox в общия си медиен микс. Наличието на инвентар в играта чрез процес на онлайн наддаване променя това изцяло.

Roblox е в много отношения пред своята категория. Основните гейминг играчи, които някога са изисквали от потребителите си да инвестират сериозно в игри и хардуер, се пренасочват към базирани на облак платформи подобни на Roblox, тъй като създаването на голям адресируем пазар и медиен бизнес стават все по-привлекателни.

Марките вече ще могат да купуват виртуални билбордове с реклами в платформата на Roblox чрез PubMatic, за да се показват на играчи на 13 или повече години. Разделени на мини-игри в рамките на игрите (наречени „сфери“ на езика на Roblox), създателите на тези сфери ще получават дял от приходите от реклама.

Roblox отчита 69 сделки с марки в своите резултати за четвъртото тримесечие, обявени през февруари, така че марките в неговата среда не са нови. Различното е мащабът, в който инвентарът ще бъде наличен и относителната лекота на процеса на закупуване на реклами.

Около 58% от 71 милиона ежедневни потребители в платформата са адресируеми (над 13 годишни). Това е добре за Roblox, тъй като по-възрастните потребители са склонни да харчат повече директно на платформата и тя предлага голяма и важна аудитория за рекламодателите.

Рекламата отдавна обръща внимание на процъфтяващата популярност на игрите. Все по-често се появяват важни данни и най-добри практики за това как да се ангажира тази критична и трудна за достигане аудитория.