Рекламната индустрия във Великобритания е на пауза в знак на почит към кралицата

Британските телевизии, издатели и платформи се обединяват в спирането на повечето или всички реклами след смъртта на Елизабет II

от Redlink
Британските телевизии, издатели и платформи се обединяват в спирането на повечето или всички реклами след смъртта на Елизабет II Снимка: WikiImages from Pixabay

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Смъртта на монарх, управлявал 70 години, е непозаната територия за маркетолозите, собствениците на медии и медийните агенции в Обединеното кралство, но мнозинството от тях се обединяват зад решението за временно спиране на рекламите в периода на траур, като знак на почит и уважение. Смъртта на британския монарх Елизабет II беше потвърдена от Бъкингамския дворец на 8 септември, четвъртък, в 18:30 ч. Отразяването на влошеното здраве на кралицата доминираше в новинарските издания в часовете преди съобщението за смъртта ѝ, докато собствениците на медиите са се подготвят с въвеждането на насоки за поведението на своите рекламодатели. Вече има съобщения от редица рекламодатели за отлагане на стартирането на нови рекламни кампании, планирани да стартират в края на седмицата.

ITV - най-големият разпространител в Обединеното кралство - посвещава цялата си програмна схема на специално съдържание, отбелязващо живота на кралицата и 70-те години на царуването ѝ. Всякаква реклама и спонсорство е временно спряна от Channel 4 и All 4, а Bauer Media - една от най-големите радио мрежи в Обединеното кралство, обяви спирането „за известно време“ на всички рекламни и търговски съобщения, спонсорства и промоции.

Daily Mail е сред издателите, спиращи рекламите на своя уеб сайт, като защитата на информацията на него, доминирана от реакциите на смъртта на кралицата. Социалните платформи във Великобритания също налагат мораториум върху рекламите. Twitter изключва рекламите в Обединеното кралство за 48 часа, а Snapchat обяви пауза на всички реклами в Discover в Обединеното кралство за двадесет и четири часа.

Clear Channel - една от най-големите мрежи за външна реклама в Обединеното кралство, в знак на уважение към смъртта на Нейно Величество Кралицата обяви, че всички техни дигитални дисплеи ще бъдат затъмнени до 6 сутринта в събота. Мрежата за външна реклама JCDecaux съобщи, че няма да публикува никакви нови реклами и ще постави на пауза всички реклами на своите дигитални екрани за 24 часа. Всички дигитални екрани на JCDecaux ще отдават почит към кралицата – някои ще показват официалния ѝ портрет, а други ще показват почитта към нея от партньори наемодатели. Цялата дигитална реклама в деня на държавното погребение на кралицата ще бъде на пауза и всички билборди по маршрута на погребението ще бъдат закрити.

Очаква се Netflix да замрази снимките на 6-тия сезон на наградения с EMI хитов сериал „Короната"(The Crown) от уважение към паметта на Елизабет II.

Няколко спортни събития във Великобритания са отменени в знак на уважение след смъртта на кралица Елизабет II. Организаторите на колоездачната обиколка на Великобритания обявиха състезанието за приключило и отмениха петъчния му етап, както и още два през уикенда. Kонните надбягвания във Великобритания бяха прекратени веднага след обявяването на смъртта на Кралицата в четвъртък вечерта, а организаторите на събитието BMW PGA Championship реагираха на новината, като незабавно преустановиха играта. Мачовете по ръгби в Англия и Шотландия бяха отменени в четвъртък и няма да се провеждат и през уикенда. Английската футболна лига отмени своите мачове, които бяха планирани да се играят в петък вечерта, като вероятно това ще засегне и мачовете през уикенда.