Първата Super Bowl реклама на Huggies е с участието на бебета, родени в деня на излъчването ѝ

Huggies говори директно на бебетата в първата Super Bowl реклама на марката

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Една от най-сладките реклами на Super Bowl тази година беше рекламата на Huggies, която включваше осем бебета, родени по-рано същия ден. Huggies стана първата марка пелени, която пуска реклама по време на голямото спортно събитие. Въздействащият клип озаглавен „Добре дошло на света, бебе“, включва множество малки сладури, които са родени „буквално преди часове“ рано сутринта в неделята на „голямата игра“. Режисиран от Марк Молой от SMUGGLER клипът, създаден от Droga5 показва колко е фантастично да си бебе.

С тази реклама стартира новата бранд платформа на Huggies „We got you, baby“ представяща марката като полезен „втори пилот“ и подкрепящ съюзник, помагащ на бебетата (и на техните родители) да се ориентират в непознатия нов свят.

Двуминутнoтo видео демонстрира какво е за новодошлите на света бебета живота с всичките му чудеса, големи и малки. Гласът на марката говори директно на бебетата, действайки като помощник зад кадър, който е успокояващ, но и забавен с полезните си наблюдения за това как е устроен светът на бебето. И за да съчетае отчетливия глас с различен визуален език, в клипа се използват два ключови ъгъла на камерата - близки планове, гледащи директно към бебето, и къси ъгли на фокусиране от гледна точка на бебето върху света.

Всичко във филма сигнализира за освежаващото възприемане от Huggies на категорията пелени и кърпички и представя уникалната поддържаща роля на марката за облекчаване на бебето и родителите в предстоящото им детство. Гласът зад кадър описва някои от предимствата на това да бъдеш бебе, най-вече „Можеш да ядеш, когато искаш, да спиш, когато искаш и да ходиш по нужда, когато искаш“. Новите родители, които се интересуват от спечелването на стартов комплект за новородени Huggies, който включва пелени, кърпички, нова чанта от Carter's и много други, могат да участват в томбола на уебсайта на марката.

Ребека Дънфи, президент на дивизия в Кимбърли-Кларк Северна Америка, заяви: „Между променящата се семейна динамика, потока от непоискани мнения и произволни съвети в социалните медии, днешните родители не могат да не се съмняват в инстинктите си. Открихме, че срещу морето от шум, повече от всичко семействата се нуждаят от подкрепящ съюзник за всяка стъпка от живота на бебето - и Huggies е точно това. С десетилетия опит и иновации можем да предложим на родителите увереността, която те търсят, а на бебетата - продуктите, от които се нуждаят, за да бъдат здрави, защитени и да се чувстват удобно. Този клип на марката помага да напомним както на родителите, така и на бебетата за нашата подкрепа и партньорството ни с тях."

Джулиана Коб, изпълнителен творчески директор на Droga5 казва: „Искахме да внесем така необходимото освежаващо усещане за реалност и радост в цялото преживяване на детството. Дори в целия му разхвърлян, изтощителен хаос, истината е, че в детството има страхотна магия. И с гласа на марката, която се ангажира с бебето в директен разговор, Huggies става част от това преживяване и заема своето място като основна съставка - не само функционално с пелени и кърпички, но и като глас на подкрепа, който разбира колко е странно и прекрасно това, което бебетата и техните родители преживяват."

Марката сподели в Instagram и снимки на новородените бебета, които участват в рекламата им. Докато части от рекламата са предварително произведени, снимките на новородените бебета са 100% реални и всяко от представените бебета наистина се е появило на бял свят на 7 февруари 2021 година. Как Huggies успяват да направят това? От Huggies обясняват „логистичното майсторство“, необходимо за събиране на снимки от деня на раждането на новородените, до показването им в ефир по време на излъчването на рекламата по време на Super Bowl: „Huggies се обръща в края на 2020 г. към мрежата си от болнични партньори по целия свят, като в крайна сметка подписва десетки партньорства преди деня на играта“. След това болниците съгласуват с очакващите родители, като ги молят да предоставят свои собствени снимки и видеоклипове на техните бебета, за да бъдат включени в рекламата. „Всички кадри от новородените в деня на играта са предоставени виртуално, без марката никога да е трябвало да влиза в болница“, отбелязват от компанията. Три от представените бебета: Destinee, Freyja и Adam, са родени в Тампа, Флорида, където тази година се проведе Super Bowl.