Новата реклама на Pepsi : The Mess We Miss

Pepsi показва света на бъдещето, в който отново се завръщаме към най-приятните, макар и мърляви моменти от живота

от Redlink
Новата реклама на Pepsi : The Mess We Miss

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

„The Mess We Miss" (Мърлявото, което ни липсва)– най-новата рекламна кампания на Pepsi, дебютира (първоначално само в САЩ) с обнадеждаващо представяне на близкото бъдеще след пандемията, вдъхновено от живота преди нея.

На фона на класиката „Tomorrow“от бродуейския мюзикъл Annie, клипът представя едно оптимистично бъдеще, в което можем да се върнем към някои от най-приятните (и често не много хигиенични) моменти от живота преди COVID-19, дори тaкива, за които никога не сме предполагали, че може да копнеем отново.

Тези незабележителни, безгрижни моменти от живота „преди“ се превръщат в незабравими спомени – като да заседнеш във въртяща се врата с някого или да заспиш на рамото на непознат на съседна седалка в самолета, караоке с приятели в претъпкан клуб или целувка в киносалон. Тези познати моменти на неподправена радост не само ни връщат към пред-пандемичните времена, но и предстаяват едно оптимистично бъдеще, което хората по целия свят се надяват да не е твърде далеч.

"Поглеждайки назад към живота преди пандемията, лесно е да изпитвате носталгия, когато си спомняте за социални поводи, които събраха семейства, приятели и непознати като спортни събития, сватби и концерти. Въпреки че сега тези моменти може да изглеждат малко мърляви, това познато минало също така е и едно оптимистично бъдеще, което всички се надяваме да постигнем, докато се стремим да преминем през пандемията“, казва Тод Каплан, вицепрезидент по маркетинг – Pepsi в прес-съобщение на компанията. „Макар че никой не знае как ще изглежда „новото нормално “, ние вярваме, че живот, изпълнен с тези безгрижни моменти на чисто удоволствие е този, към който всички се стремим.“

Много марки стартираха с оптимистични реклами, предвещаващи радостните времена след пандемията, показващи всичко - от пиенето на бира в големи групи до оживени летища. Но нито една (засега) не представя възможния край на социалното дистанциране подобно на Pepsi. За разлика от други реклами, които включват към посланията на маркати и усилията за ваксинация, призивът на Pepsi е доста по-общ: „Нека намерим пътя си към по-добро утре“ се казва във финалните кадри на клипа. Разбира се, много хора все още живеят трудно, в ежедневие изпълнено с непостоянни хибридни училищни графици или неясни работни и финансови переспективи, докато компаниите се борят да се върнат към нормалното. Тактиката на Pepsi е да не стъпва на трудностите и неясните переспективи, а да се съсредоточи върху по-невинни неща, като същевременно обвърже освежаващата напитката с вече позабравени социални моменти като радостта от спорта на пълен стадион и тълпенето около шведска маса.

„The Mess We Miss“ е създадена в партньорство с VaynerMedia. Спотът е наличен онлайн и се очаква да направи своя телевизионен дебют до края на май 2021г