Новата кампания за пускането на най-редкия сингъл малц в света BOWMORE ARC-52

BOWMORE ARC-52 е създаден в ново сътрудничество на марката с Aston Martin

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Beam Suntory, собственик на Bowmore, стартира нова рекламна кампания, за да отпразнува старта на новата съвместна серия от висок клас на Bowmore с Aston Martin.

Новата серия, наречена Bowmore ARC, започва с пускането на пазара на ARC-52 - един от най-старите и най-редки сингъл малцове, създавани някога от Bowmore. Вдъхновен от принципите на дизайна на Aston Martin и реализиран в сътрудничество с техния дизайнерски екип от световна класа, Bowmore ARC-52 е свързан с баланса и онзи момент във времето, в който миналото се среща с настоящето, където функцията среща стила и където се постига перфектният характер.Отлежалото 52 години сингъл малц уиски на Bowmore е представено в декантер, който разширява границите за дизайн на бутилка.

The 52 Year Old е не само един от най-старите, издавани някога от Bowmore, но и един от най-скъпите. Всеки декантер ще бъде на цена от 75 000 долара и това не включва местните данъци. Но с налични само 100 бутилки, търсенето далеч ще надхвърли предлагането.

Стратегията за маркетингови комуникации е водена от Wake The Bear, а творческата стратегия и развитие от Miroma Group. Глобалната мултиканална кампания за ARC 52 цели да популяризира и подсили престижното партньорство и поразителната нова серия на Bowmore, като същевременно стимулира привлекателността на марката и ангажираността на уиски ентусиастите и пиещите супер първокласно уиски.

Кампанията „Beyond Limits“ драматизира революционната форма на Bowmore ARC-52, която е вдъхновена от принципите на дизайна на Aston Martin. Кампанията драматизира кораба ARC-52 като емблематична, мистериозна форма, която се появява в небето, плавайки над градове и пейзажи по целия свят. Поставяйки уникалната форма на кораба ARC-52 отпред и в центъра на кампанията, насищайки го с дълбочина, красота и удивление, „Beyond Limits“ е идеалното капсулиране на най-новото и най-провокативно сътрудничество на Bowmore с Aston Martin.

Епичното едноминутно видео от кампанията ще се появи на ключови пазари по целия свят, подкрепено от социални медии, дигитални банери, реклама в пресата и рекламни материали в магазините.

Тоби Стрейнджууд, съосновател на Wake The Bear, казва: „Wake The Bear работи в тясно сътрудничество с Bowmore за създаването на глобалната комуникационна рамка за пускането на ARC-52. За да направим това, ние се ангажираме с различни международни пазари, за да уловим и дестилираме основната същност на Bowmore, както и на Aston Martin. Тази основа ни позволява да разберем как ARC-52 може да вдъхнови на ниво макро марка, но също така и да помогне за стимулиране на продажбите във всички продуктови гами на Bowmore на различни глобални пазари. Тази работа доведе до творческата платформа, формат на активирането и стратегия за канали, които виждаме като подходящи за тази кампания. Желанието на Bowmore да прави иновации и да прави нещата по различен начин, като това сътрудничество с Aston Martin, го прави идеалният партньор за Wake The Bear.“

Това е втората колаборация на Bowmore с Aston Martin. През 2000г. беше пуснат Black Bowore DB5 1964 - първата поразителна концепция, която съчетава иконите от световете на уискито и автомобилизма. Бутилката съдържа 31-годишния Black Bowmore, който е произведен при легендарната първа дестилация през 1964, когато е сменен казана в дистилерията, а това е и годината на дебюта на легендарния модел на Aston Martin DB5. Black Bowore DB5 е представен в декантер с оригинално бутало, взето изпод капака на Aston Martin DB5.