Новата бранд идентичност на LG

С новата си бранд стратегия марката се усмихва на света

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

LG Electronics (LG) представиха новата визуална идентичност на марката, която ще подчертае стойността на позиционирането Life's Good с по-динамичен и младежки вид във всички физически и дигитални точки на контакт с клиентите.

В новите насоки за комуникация на марката на компанията, споделени със служители по целия свят, LG очертава новата посока за марката, която цели тя да бъде обичана от клиенти от различни страни и поколения (включително поколението Z) и в крайна сметка да се утвърди като емблематична марка. Насоките за комуникация на марката повтарят основните ценности на LG за „Безкомпромисно изживяване на клиента“, „Иновации, ориентирани към човека“ и „Топлината на усмивката“.

Слоганът на марката - Life's Good, предава посланието как компанията дава възможност на своите клиенти да се насладят на качествен живот и да се отдадат на ценни моменти чрез продуктите, услугите и комуникацията на LG. И с мисията на марката, компанията преследва иновациите за по-добър живот, като допринася за оформянето на по-добър живот и по-добро бъдеще за планетата.

Новосъздадената визуална идентичност на марката преосмисля съществуващата топлина и чувство за сплотеност на марката. Компанията има за цел да засили взаимодействието си с повече клиенти чрез новата визуална идентичност, която добавя жизненост и интерактивни елементи, като същевременно придава нов ъгъл на съществуващия имидж на марката.

В дигиталното пространство символът на компанията ще оживее, ангажирайки клиентите с ново ниво на изразителност. Символът на марката, съставен от буквите „L“ и „G“, може да извършва осем уникални движения, включително кимане, въртене и намигване. С новите си възможности символът на марката може да поздрави клиентите с приятелска усмивка или да се движи заедно с фонова музика на дигиталните платформи по различни остроумни начини.

В допълнение към характерния LG Red цвят, компанията ще използва по-енергичния LG Active Red във всички точки за контакт с клиенти. Освен това са въведени различни градиентни елементи в LG Active Red, бяло и черно, които предлагат разнообразие, тъй като могат да бъдат приложени според уникалните характеристики на всеки продукт или услуга.

Компанията също така проектира нов шрифт за слогана на своята марка Life's Good, който ще се използва по-широко като актив на марката в продуктовите опаковки. Умело интегрирани в шрифта са форми, вдъхновени от различни продукти на LG.

Новата стратегия на марката на LG не само укрепва уникалната идентичност на компанията, но сигнализира за нейната готовност и капацитета ѝ да се развива с поколенията, заедно с нейния несравним ангажимент за иновации в изживяването на клиентите по целия свят. Компанията планира да използва своя единствен по рода си бранд актив във всички точки за контакт с клиенти в световен мащаб през цялата година.

„Наличието на силна, последователна бранд стратегия ни позволява да комуникираме по-добре нашите ценности и уникалната ни идентичност, която хармонично съчетава иновация и топлина“, каза Уилям Чо, главен изпълнителен директор на LG Electronics. „Прилагайки новата стратегия за марката, LG се стреми да се превърне в емблематична марка, която резонира в потребителите, отвъд поколенията и местоположението им.“